Suriye: Kimyasal Uzman Heyetiyle Birlikte Çalışmaya Hazırız

Sa, 17/04/2018 - 07:24

Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı, ülkesinin kimyasal silah kullanımını araştırmak için Suriye’ye gelen keşif heyetiyle tam olarak işbirliği yapmaya hazır olduğunu belirtti.

Welayet News - Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdad, ülkesinin Şam'ın Doğu Guta kırsalının Duma bölgesinde düzenlendiği iddia edilen kimyasal saldırıyı soruşturacak keşif heyeti ile tam olarak işbirliği yapmaya hazır olduğunu söyledi.

Faysal Mikdad, “İddia edilen bölgelerde kimyasal silah kullanımını incelemeyi amaçlayan keşif heyeti 3 gün önce ülkeye giriş yaptı” dedi.

“Şam olarak şimdiye kadar heyet üyeleriyle birkaç toplantı yaparak karşılıklı işbirliğinin yollarını konuştuk” ifadesini kullanan Faysal Mikdad, şunları kaydetti: Görüşmelerde  soruşturma sürecinin kolaylaştırılması yönünde elimizden geleni yapacağımızı vurguladık.

Son günlerde BM'ye bağlı Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (KSYÖ/OPCW) Duma bölgesinde Suriye tarafından gerçekleştirildiği iddia edilen kimyasal saldıryı incelemek için bu ülkeye keşif heyeti göndereceğini duyurmuştu.

 



Yeni yorum ekle