Hizbullah: Lübnan'daki ekonomik kriz, ABD'nin ürünüdür

Sa, 07/07/2020 - 22:31

Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, bu ülkedeki ekonomik krizin ABD'nin Lübnan'a karşı art niyetli politikalarının sonucu olduğunu belirtti.

Welayet News - Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı, Siyonist rejimin Lübnan'a 2006'da düzenlediği saldırının 14. yıldönümü dolaysıyla yaptığı açıklamada, Lübnan'daki ekonomik krizin ABD'nin politikaları ve Uluslararası Para Fonu'na Lübnan için zor şartlar sunması için yaptığı baskıdan kaynaklandığını kaydetti.

El Ahd Sitesine konuşan Şeyh Naim Kasım, Hizbullah'ın Lübnan'ı rehin aldığına ilişkin iddialara da tepki göstererek, Hizbullah'ın sadece Lübnan'ın bağımsızlığını istediğini söyledi.

Şeyh Kasım, 33 Günlük Savaş hakkında ise, bu savaşın İslami direnişi yok etmek için organize edildiğini, ancak Allah'ın lütfu ve Seyyid Hasan Nasrullah ve İmam Muğniye gibi mücahit komutanların liderliği, Kudüs Gücü'nün Şehit Komutanı Tümgeneral Kasım Süleymani'nin esirgemeden bulunduğu yardımları ve direniş güçlerinin hazırlığı ve teçhizatı sayesinde Siyonist düşmanın yenildiğini ifade etti.



Yeni yorum ekle