Yemen Ordusu Arabistan'da Kapsamlı Bir İHA Saldırısı Düzenledi

Pa, 05/07/2020 - 11:17

Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü, bu ülkenin ordusunun ve füze birimlerinin Suudi Arabistan’ın güneybatısında belirlenen hedefleri hedef aldığını söyledi.

Welayet News - Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü, Suudi Arabistan’ın güney batısındaki askeri hedeflere karşı kapsamlı İHA saldırıları düzenlediklerini açıkladı.

Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcü Yahya Seri, twitter mesajında şunları yazdı: ‘Yemen ordusu İHA birimleri Cuma günü öğle saatlerinde çok sayıda Kasıf-2 İHA’larıyla Suudi Arabistan’ın Necran, Maşit ve Hamis bölgelerine kapsamlı operasyonlar düzenledi.

Bu operasyonda, Necran Havaalanı'nın operasyon odası ve gözetleme kulesi, silah deposu ve askeri uçak hangarı, Kral Halid hava üssünde Hamis Maşit ve diğer askeri hedefler İHA saldırılarının hedefi oldu.’

Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü, Suudi koalisyonunun iddia ettiğinin aksine, bahsedilen hedeflerin çok dakik ve yüksek hassasiyetle hedef alındığını belirtti.

İşgalci Suudi Koalisyonu sözcüsü Turki el Maliki Cuma günü yaptığı açıklamada, koalisyonun bu sabah dört intihar uçağı imha edebildiğini iddia etti ama öte yandan Yemen ordusu operasyon saatini Cuma günü öğle saatleri olarak açıkladı.

Turki el Maliki ayrıca, Yemen topraklarında üç İHA'nın çöktüğünü ve Suudi koalisyonunun uluslararası ve insani hukuk uyarınca sivilleri korumaya çalıştığını iddia etti.

Bu, Yemen ordusunun İHA ve füze operasyonlarının aylarca durmasının ardından son iki hafta içinde Suudi Arabistan'ın derinliklerindeki ikinci misilleme saldırısıdır. 23 Haziran'daki ilk operasyon sırasında, Yemen ordusu Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad'daki askeri hedefleri balistik füzelerle hedef almıştı.

Suudi koalisyonunun Sana ve kuzey Yemen'deki hava saldırılarının ve Suudilerin kuşatmayı sürdürme konusunda ısrar etmesinin ardından, Ulusal Kurtuluş Hükümeti'ndeki Yemen Savunma Bakanlığı önümüzdeki günlerde Suudi tarafının taleplerini ve işgalci koalisyonunu sonsuza dek sona erdireceklerini söyledi. Bu hükümetin yetkilileri, bu hafta BAE ve Suudi Arabistan'da yeni bir "en zorlu misilleme operasyonları" dönemi başlattığını açıkladı.



Yeni yorum ekle