Fransa, Yemen’deki Suudi askerlere silah verip eğitiyor

Ct, 04/07/2020 - 13:26

Uluslararası Af Örgütü tarafından yayımlanan bir araştırmaya göre, Fransa uluslararası taahhütlerini ihlal ederek Yemen’de Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’ne silah tedarik ediyor.

Welayet News - Örgütün yayımladığı "Akronik" adlı haber gazetesinde yayımlanan bir söyleşide gazeteci Audrey Lopi, kendisinin yönettiği ve bir yıl süren çalışmayla Suudi Arabistan'ın Yemen'de uluslararası hukuka aykırı biçimde acımasız bir savaş sürdürdüğünü ortaya koyduklarını anlattı.

Elcezire'de yayımlanan haber UAF'nin yaptığı çalışmada Fransa’nın Suudi askerleri kendi topraklarında eğittiği suçlamasına yer verildiğini aktarıyor.

Lopi, raporda sözü geçen silah satışlarının Fransız Parlamentosu'nun denetiminin dışında olduğunu ve milletvekillerinin de "ölüm ticareti" olarak anılan bu operasyonlar hakkında bilgi almaya çalıştıkları ya da bunlara müdahale ettiklerinde baskıyla karşılaştıklarını belirtiyor.

Rapor "France is a Land of Welcome" (Fransa konukseverdir) başlığını taşıyor ve Fransa'nın Yemen'de Suudilerin yürüttüğü kirli operasyonlarda yer alanlara kucak açtığını söylüyor.



Yeni yorum ekle