Bölgedeki Asıl Tehdit Amerika'dır

Per, 02/07/2020 - 09:39

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Seyyid Abbas Musevi, ‘’Madem ABD yetkilileri İran milleti aleyhine askeri seçenekten bahsediyorlar ve bölgeden çıkışlarını geciktiriyorlar, İran da iç imkanlara dayanarak kendi savunma gücünü arttırmak için her türlü meşru çabayı harcayacaktır. ‘’ dedi.

Welayet News - Musevi, ABD’nin İran ile ilgili özel temsilcisi Brian Hook’un bölge ülkelerine yaptığı ziyarette İran aleyhinde sarf ettiği sözlere ve tehditlerine değinerek, kendisinin sözlerinin temelsiz olduğunu söyledi.

İran’ın savunma politikasının belli olduğunu ve içeriğinin tamamen savunma amaçlı olduğunu ifade eden Musevi, bölgedeki esas tehdidin Amerika’nın varlığı, bölgeyi askeri üstlere çevirmesi ve bölgede korku yaratarak ilerlemesine engel olması olduğunu söyledi.

Musevi, Amerika’nın bölge ülkelerine silah satışlarını şiddetle eleştirerek, bu silahların Yemen, Irak, Suriye ve Filistin halkları aleyhine kullanıldığını ve bu silahlarla bölgenin silah ambarına döndüğünü söyledi.

Musevi, bölgenin güvenliğinin bölge ülkeleri tarafından temin edilmesi İran’ın ilkesel ve sabit politikası olduğunu söyledi.

Tags: 


Yeni yorum ekle