Suriye’nin Petrolü Yağmalanmaya Devam Ediyor

Per, 02/07/2020 - 09:33

Rusya dışişleri bakan yardımcısı Sergey Verşinin, Suriye topraklarında gayri meşru şekilde var olan yabancı güçlerin Suriye’nin petrol zenginliklerinin yağmalamaya ve istikrarı bozmaya devam ettiklerini açıkladı.

Welayet News - Suriye resmi haber ajansı SANA‘nın aktardığına göre, Brüksel’de dün Suriye ile ilgili yapılan toplantı sırasında açıklamalarda bulunan Rus diplomat; kamu ve özel mülkiyetlerde hırsızlık ve saldırı suçları uygulamaya devam eden terör gruplarının İdlib’te yayılmış oldukları için oradaki durumun hala gergin olduğuna dikkat çekti.

Verşinin; yabancı güçlerin gayrimeşru şekilde işgal ettikleri bazı bölgelerde, tehcir edilen insanlarla dolu kamplara işaret ederek, onlara yardım sağlama konusundaki zorluklardan bahsetti.

Öte yandan BM’nin Çin daimi temsilcisi Zhang Jun, BMGK tarafından Suriyelilere sınır üzerinden ‘yardım’ gönderilmesine ilişkin alınan kararların Suriye’nin egemenliğine ve toprak bütünlüğüne saygı gösterilerek yapılması gerektiğini hatırlattı.

BMGK oturumunda konuşan Zhang’ın; “Herhangi bir Güvenlik Konseyi kararının Suriye’nin egemenliğine ve toprak bütünlüğüne saygı göstermesi gerektiğine inanıyoruz … Bu konuda Güvenlik Konseyi’nin diğer üyeleriyle temas kurmayı amaçlıyoruz” dediği aktarıldı.

Zhang, Koronavirüs salgınının önlenmesi ve salgının kontrol altına alınması da dahil olmak üzere Suriye hükümetinin Suriye’deki insani durumu iyileştirmek için birincil sorumluluğu üstlenmedeki rolünün değiştirilemeyeceğini vurguladı.



Yeni yorum ekle