ABD'den İran İtirafı

Per, 02/07/2020 - 09:15

Amerikan dışişleri bakanı Mike Pompeo, İran aleyhinde yapmaya çalıştıkları baskı siyasetlerinin yürürlüğe geçmesi ve sonuç alınmasının son derece zor gözüktüğünü ve karmaşık olduğunu itiraf etti.

Welayet News - Mike Pompeo, düzenlediği basın toplantısında,  BM Güvenlik Konseyi'nin 2231 sayılı bildirisiyle ilgili yaptığı açıklamada, ABD'nin Güvenlik Konseyi üyelerini İran aleyhinde tutum sergilemeye çalışmasından olumlu sonuç alınamayacağının görüldüğünü itiraf ederken,  BM Güvenlik Konseyi'nden ekim ayında sona erecek olan İran aleyhindeki silah yaptırımının uzatılmasını istedi.

BM Güvenlik Konseyi üyelere ise ABD'nin nükleer anlaşmadan çıktığını ve bundan dolayı sözkonusu anlaşmaya dayanak yaparak İran aleyhinde bir açıklama yapma hakkının olmadığını bildirirken özellikle Rusya ve Çin, ABD tarafından İran'a yönelik silah yaptırımının uzatılmasına dair her türlü isteği veto edeceğini bildirmekteler.

Bilindiği gibi, İran’la Batı ülkeleri arasında imzalanan anlaşmaya göre, Tahran’ın nükleer programıyla ilgili belirlenen sınırlara uyması durumunda, BM’nin silah ambargosunun Ekim ayında kaldırılması öngörülüyor.

Tags: 


Yeni yorum ekle