Irak'ta Yabancı Kuvvetler Hareket Ederken Hangi Otoriteden Bahsediyorlar?

Çar, 01/07/2020 - 10:10

Irak'ın el-Fetih Koalisyonu Başkanı, Irak'tan yabancı birlikleri çıkarmamaları nedeniyle hükümet yetkililerini sert bir şekilde eleştirerek, bu kuvvetlerin sınır dışı edilmesi taleplerinden vazgeçmeyeceklerini söyledi.

Welayet News - Irak el-Fetih Koalisyonu Başkanı Hadi el-Amiri bir kez daha ABD'li teröristlerin ülkeden atılmasını vurguladı.

Irak’ın 1920 yılında İngiliz sömürgeciliğine karşı devriminin 100. yıldönümü vesilesiyle konuşan el-Amiri, 1920 devriminin Irak halkının İngiliz işgaline karşı feryat etmesi olduğunu ve bunun, bu ulusun egemenlik ve onurlu bir yaşam için istekli olduğunu ve herhangi bir işgali reddettiğini gösterdiğini belirtti.

1920 devrimi, ders çıkarılması gereken Irak'taki en önemli  dönemlerden biridir ve aynı zamanda ulusal egemenliğin, İslam Ümmeti'nin meselelerinin savunulmasının ve Irak halkının kaderinin gerçekleşmesinde kilit bir faktördür.

Hadi el- Amiri, mevcut Irak halkının da ataları gibi özgür ve onurlu bir yaşam yolunda şehadete aşık olduğu ve bu ülkenin pak topraklarında herhangi bir yabancı varlığı reddetmede ulusal bir duruş sergileyerek ulusal egemenliğin sağlanacağı konusunda umutlu olduğunu belirtti.

Amiri, 1920 devriminden ders alınması ve Irak’tan yabancı kuvvetlerin çıkarılması konusunda acele edilmesi gerektiğini belirterek şu hatırlatmalarda bulundu: ‘Hükümetin otoritesi hakkında yalan söyleyenlere, yabancı kuvvetler ülkede hareket ederken ve hava sahası tamamen ihlal edilirken hangi otoriteden bahsediyorlar diyoruz?

Amerika ve İsrail savaş uçakları Bağdat semalarında uçuyor, Irak'ın gayretli çocuklarını hedef alıyor, öldürüyor ve yaralıyor. Bu kişilerin başında, IŞİD terörizmi karşısındaki iki büyük zafer komutanı şehit Hacı Kasım Süleymani ve Ebu Mehdi el-Mühendis geliyor.

Biz, hükümetin gücünü geri kazandırmak ve kurumlarını korumak için binlerce şehit veren ve vermeye devam eden kişileriz. Kanımız kurumadı ve bu kanın çıkarlar ve açgözlülük için feda edilmesine izin vermeyeceğiz. Tüm yabancı güçlerin Irak'tan çekilmesi konusundaki talebimizden geri adım atmayacağız.’



Yeni yorum ekle