Filistinli gruplardan Öfke Günü çağrısı

Sa, 30/06/2020 - 18:14

Filistin İslami Cihat Hareketi üst düzey üyelerinden Muhammed el Harazin, Filistinliler'in "Öfke Günü" yürüyüşüne yoğun şekilde katılmasına vurgu yaptı.

Welayet News - Yargın Gazze'de Yüzyılın Anlaşması ve Batı Şeria'da bazı bölgelerin işgal topraklarına ilhak planı ile mücadele için "Ulusal Öfke Günü" yürüyüşü düzenlenecek.

Filistin İslami Cihat Hareketi üyesi Muhammed el Harazin bugün yaptığı açıklamada, Filistin halk kitlelerini yarın düzenlenecek "Öfke Günü" yürüyüşüne yoğun şekilde katılmaya davet ederek, Filistin halkı ve güçlerinin birlik ve irade ile düşmanın komploları karşısında durduğunu ifade etti.

Öte yandan, Hamas'ın Batı Şeria'daki yöneticilerinden Vasfi Kubha, yaptığı yazılı açıklamada, Filistinli direniş gruplarının, İsrail işgal rejiminin Batı Şeria'ya yönelik ilhak planına karşı yarın Öfke Günü olarak ilan etmesinin doğru yönde atılan bir adım olduğunu belirtti.

Gazze'de Hamas, Fetih, İslami Cihad Hareketi, Filistin Halk Partisi ve diğer bazı grupların da aralarında olduğu Filistin direniş grupları, İsrail rejiminin, işgal altındaki Batı Şeria'da yer alan yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri ve Ürdün Vadisi'ni "ilhak" planını görüşmek üzere toplanmıştı.



Yeni yorum ekle