İran: ABD’ye itaat etmekle bölgede güvenlik sağlanmaz

Sa, 30/06/2020 - 12:30

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Seyyid Abbas Musevi bölgede bazı ülkelere hitaben yaptığı açıklamada, ABD’ye itaat etmekle bölgede güvenlik sağlanamayacağını belirtti.

Welayet News - Salı günü başta S. Arabistan ve Bahreyn olmak üzere bazı bölge ülkelerinin İran’a yönelik mesnetsiz suçlamaları ve müdahalelerine tepki gösteren Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Musevi şöyle dedi:

S. Arabistan gibi yıllardır tekfirci IŞİD ve El-Kaide gibi terör örgütlerine destekleri ile bölgeyi istikrarsızlığa sürükleyen bazı ülkeler, sorumlu tutumu ile bölge ülkelerini terör örgütlerinin şerrinden kurtaran İran İslam Cumhuriyeti’ni mesnetsiz suçlarla suçluyor.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Musevi şöyle ekledi:

Amerika’nın İran’a dayatılan silah ambargosunun süresinin uzatılması yönündeki talebine beş yılı aşkın bir süredir ABD patentli silahlarla binlerce Yemenli kadını, çocuğu ve sivili kana bulayan rejimlerce desteklenmesi, son günlerde uluslararası toplumun şahit olduğu acı mizahtır.

Bölgede güvenlik ve istikrar ancak bölge ülkeleri arasında iş birliği ile sağlanabileceğini vurgulayan Sözcü Musevi şöyle devam etti:

Artık bu ülkelerin akılsızca sözlerinden ve dünyada zulüm ve adaletsizlik simgesi olan Amerika’yı körü körüne izlemekten el çekmeleri ve bölgede güvenliğin Amerika’ya itaat etmekle temin olamayacağını anlamalarının zamanı gelmiştir.

Bahreyn Dışişleri Bakanı Abdullatif bin Raşed Ziyani ve Amerika’nın İran işleri özel temsilcisi Brian Hook Pazartesi günü yayımladıkları ortak bildiride İran karşıtı mesnetsiz iddialarını tekrarlayarak İran’a dayatılan silah ambargosunun süresinin uzatılmasını istediler.



Yeni yorum ekle