Erdoğan: Barolarla ilgili kanun teklifini yarın Meclis'e getiriyoruz

Pt, 29/06/2020 - 20:25

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan kısa çalışma ödeneğinin bir ay süreyle uzatıldığını açıkladı. Erdoğan 'çoklu baro' oluşturulması için kanun teklifinin yarın verileceğini açıkladı.

Welayet News - AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada kısa çalışma ödeneğinin bir ay süreyle uzatıldığını açıkladı. Erdoğan "Kısa çalışma ödeneğini bir ay daha uzatıyoruz. Nakdi ücret desteği ve iş fesih sınırlaması 1 ay daha devam edecektir" dedi. Erdoğan barolara ilişkin kanun teklifinin yarın AKP'li milletvekilleri tarafından sunulacağını söyledi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

- "Milletimize ve özellikle reel sektöre verdiğimiz destekleri önümüzdeki dönemde de sürdüreceğiz. Önümüzdeki günlerde devreye alacağımız bazı hususları sizlerle paylaşmak istiyorum."

- "Yarın 926 devlet koruması altında gencimiz 274 şehit ve gazi yakınımız kura ile kamu kuruluşlarına yerleştirilecek. Sonuçlar Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın web sayfamızda açıklanacaktır."

- "Sosyal koruma kalkanı adı altında hanelere 6 milyar liranın üzerinde nakdi yardım yaptık. Bunun yanında kısa çalışma ödeneği, nakdi ücret desteği, işsizlik ödeneğinde 18 milyar liraya yakın kaynağını milletimizin hizmetine sunduk."

- "Kısa çalışma ödeneğini bir ay daha uzatıyoruz. Nakdi ücret desteği ve iş fesih sınırlaması 1 ay daha devam edecektir."

- "Sürekli kişisel gelişim temalı bir proje çağrısına çıkıyoruz. STK'ları hedef alan 35 milyon lira bütçeli bu çağrılar iletişim, spor, kültür ve sanat faaliyetlerine kadar 8 ayrı başlıkta toplanmıştır."

- "Irak'ta yaşayan Türkmenler başta olmak üzere Iraklı kardeşlerimize yardım paketini yarın yola çıkarıyoruz. Böylece Türkiye bu tavrıyla bir kez daha komşu, dost ve kardeşlerinin yanında olduğunu göstermiş olacaktır."

- "15 Temmuz gecesi milletimiz tarafından kurulan Cumhur İttifakı Türkiye'nin kritik döneminde halkımızın sesi, sağduyusu ve vicdanı olarak tarihi görevler ifa etmiştir. Cumhur İttifakı ortağımız MHP ve sayın Devlet Bahçeli'ye bu vesile ile bir daha şükranlarımı sunuyorum."

'Barolarla ilgili kanun teklifi yarın verilecek'
- "Barolar başta olmak üzere meslek örgütlerinin sağlıksız yapıları üyeleri üzerinde faşizan uygulamalara varan sorunlar üretiyor. Daha demokratik, daha çoğulcu, temsil gücü yüksek baro yapısı oluşturmakta kararlıyız. Bunun için çoklu baro üzerine duruyoruz. Milletvekili arkadaşlarımızı kanun teklifini yarın veriyor. En kısa sürede inşallah hayata geçireceğiz."

- "Kendimize göre doğru kabul ettiğimiz kimi hususlarda haklı değerlendirmeler görünce düzeltme yoluna gidiyoruz. Bu çalışmalara katkı vermeyenlere de 'gölge etmeyin başka ihsan istemez' diyoruz."

- "Şu kritik dönemi en iyi şekilde değerlendirmek için reformları hayata geçirmeye devam edeceğiz. Kimi Cumhurbaşkanlığında kimi AK Parti'de süren çalışmaların adımlarını peyder pey atacağız."

Tags: 


Yeni yorum ekle