ABD'de yeniden korona alarmı

Pa, 28/06/2020 - 12:39

ABD'de başta Florida ve Teksas olmak üzere batı ve güney eyaletlerindeki korona virüsü vakalarında rekor düzeyde artış saptandı. Normalleşme sürecine daha erken ve çok hızlı giren bu eyaletlerde yeniden sıkı tedbirler alınması gündemde.

Welayet News - Korona virüsü vakalarının sayısının 2.5 milyonu geçtiği ABD’de, rekor düzeyde yeni vaka rapor eden güney eyaletlerinden Florida ve Teksas’ta sokağa çıkma kısıtlamalarına geri dönülüyor. İki eyalette de hastalığın yayılmasını engellemek için yeniden sıkı önlemler alınırken, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence Florida ve Arizona’daki başkanlık seçimi kampanyası için planlanan programını askıya aldı.

‘YENİDEN EVDE KALMA EMRİ VEREBİLİRİZ’

ABD’nin güney eyaletlerindeki vaka artışı, işyerlerinin geçtiğimiz haftalarda yeniden açılmasına izin verilmesinin ardından geldi. Florida dün 9 bin 585 yeni vakayla rekor kırdı. Eyalette bir önceki günde 9 bin vakayla rekor kırılmıştı. Bu gelişme üzerine kalabalıkları önlemek için eyaletin meşhur barlarının içki servis etmesi yasaklandı; maske takmayanlara ceza getirildi. Miami Valisi Francis Suarez ise “Bir noktada yeniden evde kalma emri vermek zorunda kalabiliriz” dedi.



Yeni yorum ekle