Almanya parlamentosu, Siyonist rejimin ilhak planına karşı

Ct, 27/06/2020 - 18:46

Almanya parlamentosu üyeleri, Siyonist rejimin Batı Şeria'yi işgal topraklarına ilhak etme planını kınayan bir tasarıyı hazırladılar.

Welayet News - Alman hükümeti işgal rejimi İsrail'in 1 Temmuz'da uygulamaya koymayı hedeflediği Batı Şeria'daki bazı bölgeleri ilhak planı karşısında nasıl bir tutum sergileyeceğini belirlemeye çalışıyor.

Hükümeti oluşturan Hristiyan Birlik partileri (CDU/CSU) ve Sosyal Demokrat Parti'nin (SPD) teklifiyle İsrail'in ilhak planlarının uluslararası hukukun ihlal edildiği gerekçesiyle eleştirilmesi bekleniyor. İki partinin meclis grubu dış politika uzmanları konuyla ilgili bir taslak metin üzerinde anlaştı.

Alman haber ajansı dpa'nın edindiği bilgilere göre, hazırlanan teklif taslağında İsrail'in bu planından derhal vazgeçmesi istenirken aksi halde bunun Batı Asya'da barış ve istikrarı derinden sarsacak etkileri olacağına yer veriliyor. İsrail'e yönelik herhangi bir yaptırımın öngörülmediği metinde, hükümete İsrail'e yönelik tek taraflı bir yaptırım ya da tehditlerin Filistin-İsrail görüşmelerine gölge düşürebileceği uyarısı yapılıyor.

Ayrıca hükümete İsrail'e yönelik tek taraflı yaptırım uygulanmaması veya yaptırım tehditlerinin gündeme getirilmemesi konusunda AB içinde de gayret göstermesi çağrısında bulunuluyor.

Almanya'nın resmi tutumu 1 Temmuz'da Federal Meclise sunulacak teklifle şekillenecek. Metnin 30 Haziran Salı günü koalisyon ortakları tarafından onaylanıp meclise sunulması bekleniyor.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres de yaptığı açıklamada, Siyonist rejimin Filistin topraklarına karşı işgal planlarını iptal etmesini istedi.

BM ve Arap Birliği ortak bir açıklama yaparak, Siyonist rejimi işgal planlarından vazgeçmeye çağırdı.

Siyonist rejim 1 temmuzdan itibaren ABD Başkanı Donald Trump'ın yardımıyla Batı Şeria topraklarının yüzde 30'unu işgal topraklarına ilhak planını hayata geçirmeye başlayacak.

Filistinli gruplar ve Filistinliler ise, tümüyle işgal rejiminin bu planına karşı çıkmış bulunuyorlar.



Yeni yorum ekle