Amerika: İran Nükleer Silah Yapmıyor

Çar, 24/06/2020 - 22:37

Amerika Dışişleri Bakanlığı en yeni raporunda İran'ın nükleer faaliyetleri nükleer silah tasarımı ve yapımı ile ilgisi olmadığını itiraf etti.

Welayet News - Fars haber ajansının haberine göre, ABD Dışişleri Bakanlığı ülkelerin silahları kontrol altına alan anlaşmalara bağlı kalıp kalmadığını ele aldığı en yeni raporunda, İran İslam Cumhuriyeti’nin nükleer faaliyetleri nükleer silah tasarımı ve yapımı ile ilgisi olmadığını itiraf etti.

ABD Dışişleri Bakanlığı raporunun İran'ın NPT anlaşmasına bağlı kalıp kalmadığı ile ilgili bölümünde, İran halâ geçmişte nükleer silahlarla ilgili faaliyetleri hakkında çok önemli sorulara cevap vermesi gerektiğini ileri sürdü.

ABD Dışişleri Bakanlığı raporda ayrıca İran'ın nükleer bilim ve teknolojide kaydettiği ilerlemeden kaygı duyulduğunu belirtti.

Söz konusu raporda şu iddialara yer verildi:

İran’ın santrifüj yapımından elde ettiği kabiliyetleri, muhtemelen kısa vadede nükleer silah üretmek istediği takdirde bunu en kısa sürede yapabileceğini göstermektedir.

İran İslam Cumhuriyeti her zaman nükleer programı barışçıl olduğunu ve nükleer silah üretme peşinde olmadığını ve nükleer silahları men eden NPT anlaşmasını imzalayan bir ülke olarak barışçıl amaçlı nükleer teknolojilerden yararlanma hakkına sahip olduğunu belirtmiştir.



Yeni yorum ekle