İsrail Suriye’ye hava saldırısı düzenledi

Çar, 24/06/2020 - 10:10

Suriye medyası Salı gecesi ülkenin hava savunmasının Suriye'nin güney ve orta kesimindeki düşman hedefleriyle mücadele ettiğini bildirdi.

Welayet News - El Ahbariya ve Suriye resmi Haber Ajansı (SANA), ülkenin füze savunmasının, Deyrizor eyaletinin güneybatısındaki el-Süveyda ve Kobajjep eyaletlerinin hava sahasındaki hedeflerle çatıştığını bildirdi.

Bu, son 24 saat içinde Suriye'ye yapılan ikinci hava saldırısıdır. Suriye basını Salı sabahı, sahil eyaleti Tartus'taki Baniyas şehri çevresinde kimliği belirsiz hava saldırılarının gerçekleştiğini bildirdi.

Suriye medyası Salı gecesi düzenlenen hava saldırılarının failini açıklamadı ancak diğer alanların yakınlığı göz önüne alındığında bu saldırıların sorumlusunun Siyonist rejim olması muhtemeldir.

Daha önce, Siyonist rejim savaş uçakları Suriye'nin doğu ve kuzeybatı bölgesindeki hedeflere Lübnan veya Ürdün hava sahasını kullanarak füze saldırısı düzenledi ve Suriye füze savunma sistemi bu saldırılarla mücadele etti.

Rusya'nın Sputnik haber ajansı Suriyeli bir kaynaktan naklen, Salı akşamı düzenlenen saldırıların hedeflerinden birinin, Kobajjep bölgesi değil, Suriye’nin merkezinde bulunan el-Sukhna şehri çevresindeki askeri üsler olduğunu iddia etti. Bu bölge el-Sukhna'nın kuzeydoğusunda yer almaktadır.

Bahsedilen bu kaynak, Suriye savunmasının tüm hedefleri takip ettiğini ve yok ettiğini vurguladı.

Ancak el-Ahbariye haber kanalı dakikalar sonra Suriye ordusundan bir kaynaktan naklen, bu saldırının ve bu saldırıyla mücadelenin detaylarına değindi ve Tadmor (Palmyra) şehrinin doğu ve kuzeydoğusunda görülen füzelerin Kobajjep ve el-Sukhna'ya doğru hareket ettiğini belirtti. Bu kaynağın ifadesine göre bombardıman, Şam saatiyle  21:17 de gerçekleşti.

Bahsedilen bu kaynak ayrıca, bu saldırıyla eş zamanlı olarak Salhad  şehri yakınlarındaki bir Suriye askeri üssüne saldırı düzenlendiğini ve  bu saldırı sonucu iki askerin şehit olduğunu ve diğer dört kişinin de yaralandığını söyledi ve bu saldırıların bölgeye zarar verdiğini ifade etti.



Yeni yorum ekle