UNESCO Suud Dosyasının UCM’ye Gönderilmesini İstedi

Sa, 23/06/2020 - 17:13

UNESCO’nun Yemen temsilciliği BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’ten Suud rejiminin adını çocuk haklarını ihlal eden ülkelerin listesinden çıkarmasını yeniden gözden geçirmesini ve bu rejimin Yemen’de katlettiği çocuklarla ilgili dosyasını uluslararası ceza mahkemesi UCM’ye göndermesini istedi.

Welayet News - UNESCO’nun Yemen temsilcisi bir bildiri yayımlayarak, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in S. Arabistan’ın adını çocuk haklarını ihlal eden ülkelerin listesinden çıkarma kararını kınayarak, bu karar BM ve insani ilkeleri için büyük bir hezimet olduğunu açıkladı.

UNESCO bildiride Suud rejiminin başını çektiği ittifakın saldırıları yüzünden Yemen’de her 10 dakikada bir çocuk hayatını kaybettiğini  belirterek, BM’nin kararı Suud rejiminin cinayetlerini affetme, Yemen evlatlarının insan olduğunu hiçe sayma, hiç bir yaptırım uygulamadan bu rejime daha fazla imkan sunma, uluslararası hukuk karşısında sorumluluk taşımama ve Yemenli çocukların kanını akıtma izni anlamına geldiğini, vurguladı.

UNESCO’nun Yemen temsilciliği ayrıca yerel, bölgesel ve uluslararası insan hakları örgütlerinden Yemen evlatlarının yanında yer almalarını ve çiğnenen haklarını savunmalarını ve Suud rejimi ve müttefiklerinin cinayetlerini gün yüzüne çıkarmalarını ve ilgili dosyayı UCM’ne göndermelerini istedi.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres 15 Haziran tarihinde birçok soru işaretini beraberinde getiren bir kararla bebek katili Suud rejiminin adını bebek katili rejimlerin listesinden çıkarmıştı.



Yeni yorum ekle