İsrail ve BAE'nin Yemen Komplosu

Sa, 23/06/2020 - 17:00

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya yakınlığıyla bilinen İsrail Hayom gazetesi, rejimin Yemen'in güneyindeki BAE'ye bağlı Güney Geçiş Konseyi ile gizli bağlantısını ortaya koydu.

Welayet News - Gazete, "İsrail'in Güney Yemen'deki Yeni Gizli Arkadaşı" başlıklı bir yazıda, Batı Asya bölgesindeki (Geçiş Konseyi'nin özerklik beyanına atıfta bulunarak) Tel Aviv ile temas halinde olan Aden'in eski valisi Abdulaziz el-Zubidi başkanlığında kapalı kapılar ardında yeni bir hükümetin kurulduğunu iddia etti.

İsrail Hayom gazetesi, Geçiş Konseyi'nin Güney Yemen'in kontrolünü ele geçirdiğini ve Aden çevresindeki bölgenin 1937'den 1963'e kadar bir İngiliz kolonisi olduğuna dikkat çekti.

Gazete daha sonra Abdulaziz el-Zubidi'nin Siyonist rejimle olan geçmişteki olumlu yaklaşımını hatırlattı. Daha sonra, Arap ülkeleri ile Siyonist rejim arasındaki ilişkilerin normalleşmesini memnuniyetle karşılamış olan Geçiş Konseyi'nin eski başkan yardımcısı Hani bin Berik'in görüşlerini belirterek, Arap devletleri ve İsraillilerin iki devletli bir çözüm üzerinde hemfikir olduklarını ifade etti.

Siyonist gazete daha sonra, "Yemen'deki savaş yeni bir aşamaya girdi, çünkü Güney Geçiş Konseyi Suudi Arabistan ile koalisyondan uzaklaştı." diye yazdı. 



Yeni yorum ekle