Mescidi Aksa'nın Kontrolü Vakıflar İdaresi'nden Çıktı

Sa, 23/06/2020 - 16:08

Mescid-i Aksa İmam Hatibi ve Kudüs İslami Yüksek Heyeti başkanı Şeyh İkrime Sabri, siyonist rejimin Mescidi Aksa'ya tekrarlanan saldırılarına işaretle, 'bu mescidin kontrolü Vakıflar İdaresi'nin kontrolünden çıkmıştır' dedi.

Welayet News - İkrime Sabri, Arabi21 adlı gazeteye verdiği demeçte, işgalci İsrail rejiminin girişimlerinin açık bir şekilde Mescidi Aksa'ya saldırı olduğunu belirtirken Arap ve İslam ülkelerinden Mescidi Aksa'ya saldırıların önlenmesi için çağrıda bulunup, bu rejimle ilişkilerin normalleştirilme çabaları da eleştirdi.

Mescidi Aksa'nın Müslümanlara ait olduğunu belirten İkrime Sabri, Mescidi Aksa'nın  bölünmesinin kabul edilemez olduğunu ve bütün Müslümanların burada namaz kılmaya haklarının olduğunu söyledi.

Bu arada Filistinliler, İsrail’in işgal altındaki Doğu Kudüs’te yürüttüğü gözaltı ve ev yıkma politikalarını durdurması için Avrupa Birliğine (AB) müdahale çağrısı yaptılar.

Doğu Kudüs’teki AB temsilciliğinin önünde toplanan bir grup Filistinli, AB'den ırkçı İsrail’in son dönemde artırdığı gerilime müdahale etme talebinde bulundu.

Temsilciliğin önünde toplanan Filistinliler, "ev yıkma, topraklara el koyma işgalin kirli yüzüdür" ve "işgal yok olmaya mahkumdur" şeklinde ifadelerin yer aldığı dövizler taşıdı.

Mescid-i Aksa İmam Hatibi Şeyh İkrime Sabri de burada yaptığı açıklamada, ırkçı İsrail’in Mescid-i Aksa’dan uzaklaştırma cezalarına, gözaltı operasyonlarına ve yıkım politikalarına dikkati çekti.

Şeyh Sabri, Arap ve İslam dünyası başta olmak üzere uluslararası topluma İsrail’in ihlallerine müdahale etme çağrısı yaptı.

Gösterici Filistinliler daha sonra AB'ye hitaben yazılan mektubu temsilciliğe teslim etti.



Yeni yorum ekle