Irak'tan Türkiye Büyükelçisine Nota

Sa, 23/06/2020 - 16:05

Irak dışişleri bakanlığı sözcüsü Ahmed El'Sahaf, Türkiye'nın Irak topraklarındaki saldırılarını kınayarak, Irak dışişleri bakanlığının itiraz notasının Türkiye'nin Bağdat büyükelçisine verildiğini söyledi.

Welayet News - Iraklı yetkili sözkonusu notada, Türkiye'nin uluslararası kanunlara ve ilkelere bağlı kalması gerektiğine vurgu yaparken, Türkiye'nin bu girişiminin Irak'ın toprak bütünlüğü ve hakimiyetinin çiğnenmesi olduğunu bildirdi.

Irak dışişleri bakanlığı geçtiğimiz günlerde de Türkiye'ye nota vermişti. 

16 haziran tarihinde da Irak dışişleri bakanlığı, Türkiye’nin Irak'ın kuzeyine başlattığı  ‘Pençe-Kartal Operasyonu’nu kınamış ve  Irak'ın Türkiye büyükelçisini de bakanlığa çağırmış ve Türkiye’nin operasyonları resmi bir mektupla kınandı.

Türkiye’nin Kuzey Irak’ta başlattığı Pençe-Kaplan Operasyonu’nun durdurulması ve güçlerini ülkeden çekmesi için Bağdat tarafından nota verilirken, isminin açıklanmasını istemeyen üst düzey Türkiyeli bir yetkili, sınır güvenliğini sağlamak amacıyla Irak’ta geçici üs sayısını arttırmayı planladıklarını söyledi.

İsminin açıklanmasını istemeyen üst düzey Türk yetkili, PKK'nın güçlerini, rotalarını ve lojistik kabiliyetini yok etmek amacıyla başlatılan operasyonların Iraklı yetkililerle yapılan görüşmelerden sonra başladığını açıkladı.

Türkiye'nin Irak'a yönelik operasyonları bölge ve uluslararası toplumun da tepkisine neden oluyor.



Yeni yorum ekle