Bağdat: Türkiye'nin Irak'ın kuzeyine yönelik operasyonunu BM kanalıyla takip ediyoruz

Ct, 20/06/2020 - 08:23

Irak dışişleri bakanlığı sözcüsü Ahmed el'Sehaf, Lübnan el'Meyadin kanalına verdiği demeçte, Türkiye ordusunun Irak'ın kuzeyine düzenlediği operasyonu kınayarak, BM kanalıyla bu operasyonun takipçisi olacaklarını söyledi.

Welayet News - Türkiye'nin bu girişiminin Türkiye-Irak sınırlarında durumun daha da gerginleşmesine neden olduğunu söyleyen Iraklı yetkili, Türkiye'nin teröristlerle mücadele bahanesiyle Irak topraklarında operasyon düzenlenmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi.

Irak dışişleri bakanlığı üç gün önce de  Türkiye Büyükelçisini bakanlığa çağırarak Kuzey Irak'taki bombardımana son vermesi ve birliklerini geri çekmesi konusunda nota vermişti. Sözkonusu nota, bir hafta içindeki ikinci nota oldu.

Irak Dışişleri Bakanlığı, Türkiye Büyükelçisi Fatih Yıldız'ı çağırarak ‘provokatif eylemlerine son vermesi’ konusunda güçlü bir nota verdi.

Yapılan açıklamada ve verilen notada, “Türkiye'nin bombardımanını durdurması ve saldırgan güçlerini Irak topraklarından geri çekmesi gerektiğini vurguluyoruz. Bu ihlalleri kesin bir şekilde reddettiğimizi teyit ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Türkiye'nin Irak'a operasyon düzenlemesi Irak'ın yanısıra bölge ülkeleri ve uluslararası toplumun da tepkilerine neden oldu.



Yeni yorum ekle