Yemen'de Birçok Bölge Kurtarıldı

Çar, 17/06/2020 - 22:29

Yemen Ulusal Kurtuluş Ordusu, ülkenin merkezinde Mensur Hadi hükümet güçleriyle giriştiği çatışmalarda, Marib ilinin 2 bölgesinin kontrolünü ele geçirdi.

Welayet News - Bölgeden olan bir kaynak, Salı günü Lübnan merkezli el-Meyadin haber ajansına verdiği demeçte, Yemen silahlı kuvvetlerinin Marib'deki el-Cofre ve el-Baten bölgelerine ek olarak, Muczer ilindeki Helhelan bölgesinin bir kısmını Mensur Hadi güçlerinden geri aldığını söyledi. 

Bu kaynağa göre, kurtarılmış bölgelerdeki çatışmalarda düzinelerce kaçak hükümete ait paralı asker öldürüldü ya da yaralandı. El-Cezire haber ajansı ise Marib'e bağlı Meczer bölgesindeki çatışmaların şiddetlendiğini ve devam ettiğini bildirdi.

Güney Yemen'de ise istifa eden Hadi hükümeti ile Güney Yemen Geçiş Konseyi olarak bilinen BAE destekli milisler arasındaki çatışmalarda bir kişi öldü, birkaç kişi de yaralandı.

Yemen'de, özellikle Yemen'in kuzeyinde ve merkezinde yer alan cepheler, geçtiğimiz ay göreceli de olsa sakindi. Bugünlerde ise, Suudi Arabistan'ın güneybatısında Yemen Ordusu tarafından saldırılara tepki olarak İHA saldırılarının yeniden başlamasıyla  Yemen savaşında yeni bir aşama başladı.



Yeni yorum ekle