Ürdün: İsrail Emellerine Asla Kavuşamayacak

Çar, 17/06/2020 - 09:49

Ürdün hükümet sözcüsü, İsrail'in Batı Şeria'yı ilhak etmesi durumunda, asla huzuru görmeyeceğini ve Ürdün'den ve tüm bölgeden bir yanıtla karşı karşıya kalacağını ifade etti.

Welayet News - Ürdün hükümet sözcüsü Emced el-Azaile Pazar günü yaptığı açıklamada, "İşgalci İsrail, Filistin topraklarını ilhak etmeye karar verirse Ürdün'ün tepkisiyle karşı karşıya kalacak." dedi. 

Emced el-Azaile, "II.Ürdün Kralı, Batı Şeria'nın ilhak edilmesi konusunda dünya liderleriyle çeşitli temaslarda bulundu. Eymen el-Safedi ise Arap ve AB üye ülkelerindeki mevkidaşlarıyla da temasa geçti." diye belirtti.

Ürdün hükümet sözcüsü ve bakan, "Barışın adil ve kapsayıcı olduğunu vurguladık ve milletler ile gelecek nesiller bunu destekleyecek, aksi takdirde bölge barış içinde olmayacak ve kardeş ülke Filistin'in meşru hakları geri verilmezse, İsrail ve diğerleri huzuru görmeyecek." dedi.

Siyonist rejim, "Yüzyılın Anlaşması" olarak adlandırılan planla Ürdün Vadisi de dahil olmak üzere Batı Şeria'nın üçte birini işgal etmeyi amaçlıyor ve planın Temmuz başında (iki hafta sonra) uygulamaya başlayacağını duyurdu.



Yeni yorum ekle