Fransa'dan Hürmüz boğazına müdahaleci girişim

Sa, 16/06/2020 - 11:24

Fransa savunma bakanı, Avrupa Birliği askeri güçlerinin Hürmüz boğazında varlıklarının süreceğini söyledi.

Welayet News - Fransa savunma bakanı Florence Parly Danimarka parlamentosunun Hürmüz boğazında askeri güç bulundurmasına dair oylama ardından yaptığı açıklamada, ''Avrupa'nın Hürmüz boğazında askeri işbirliği devam edecek'' dedi.

Fransa hükümeti, Fars körfezi ve Hürmüz boğazında geçişlerin garanti edilmesiyle ilgili verilen bir planın asıl hamilerinden sayılıyor ve bu plan ise tamamen Amerikan yönetiminin ortaya attığı bir plandır.

Fransa'nın gündeme getirdiği sözkonusu plana göre, Hürmüz boğazı ve bölgedeki Fransa askerlerinin merkezi BAE'nde olacak.

Fransa dışişleri bakanlığı ocak 2020'de yaptığı açıklamada, sözkonusu planı, Almanya, Belçika, Danimarka, Yunanistan, İtalya, Hollanda ve Portekiz'in desteklediğin bildirmişti.

İran İslam Cumhuriyeti ise sözkonusu plana karşı çıkarak bunun bölgedeki su geçişlerinin güvenliğini tehdit edeceğini bildirmiştir.

İran savunma bakanı Hatemi de, bu konuda bölgede askeri güç bulunduran ülkeleri, İran'ın güvenliğini tehdit edecek durumlar konusunda uyarmıştı.

Tags: 


Yeni yorum ekle