ABD'de Gösteriler Yeniden Alevlendi

Pt, 15/06/2020 - 14:46

Başta Atlanta olmak üzere bir çok eyalette ırkçılık karşıtı gösteriler yeniden alevlendi. George Floyd'un polis tarafından öldürülmesine tepkiler bitmeden, ABD polisinin  bir siyahiyi daha öldürmesinin bu protestolara neden olduğu bildirildi.

Welayet News - Minnesota eyaletinde siyahi George Floyd'un gözaltında alınırken öldürülmesinin üzerinden iki hafta henüz geçmişken Atlanta'da siyahi Rayshard Brooks polisler tarafından vurularak öldürüldü. Yaşanan olayın ardından başlayan protestolar gün içinde devam ederken siyahi vatandaşın öldürüldüğü restoran ateşe verildi. Gelen son dakika haberine göre ise Atlanta polis şefi Erika Shields istifa etti.

Rayshard Brooks'ın öldürülmesi sonrası Atlanta'da Cumartesi günü protesto gösterileri düzenlenmişti.
Olayın yaşandığı restoranın önünde gösteriler düzenlenirken, akşam saatlerinde şehirdeki çevre yolunu da kapatan göstericilere polis müdahale etti.
Daha sonra olayın yaşandığı restoranın önünde ateşler yakılarak Brooks'un ölümü protesto edildi. Kısa bir süre sonra ise restoran göstericiler tarafından ateşe verildi.

Öte yandan Fransa'da önceki gün binlerce kişi, ırkçılığı ve polis şiddetini protesto etti. Belçika’nın başkenti Brüksel’de de Ixelles bölgesinde yer alan, Kral 2. Leopold döneminde sömürgecilik faaliyetlerine katılan General Emile Storms’un büstü kırmızıya boyandı.



Yeni yorum ekle