Irak Alimler Birliği Başkanı: Yabancı Birliklerin Ülkemizde Kalması Caiz Değildir

Cu, 12/06/2020 - 11:20

Irak Alimler Birliği Başkanı, yabancı birliklerin bu ülkeden çıkarılması gerektiğini vurgulayarak, bunun herhangi bir gecikme yaşanacak bir konu olmadığını söyledi.

Welayet News - Irak’ta Ehli Sünnet ’in önde gelen din alimlerinden bir olan Alimler Birliği Başkanı Şeyh Halid Molla, yabancı birlikleri bu ülkeden çıkarılması gerektiğini vurguladı.

Şeyh Halid Molla twitter hesabında şunları yazdı: ‘Yabancı birliklerin bu ülkeden çıkarılması, ABD ile yapılacak olan herhangi bir muhtemel anlaşmada bulunmalıdır.

Yabancı birliklerin Irak’tan çıkarılması, özellikle Irak bu konuda özel bir karar almışken, herhangi bir gecikme yaşanacak bir konu değildir.

Ordumuz ve halkımız, Irak’ı savunma görevlerini tam anlamıyla üstelenebilecek güçtedir.’

Konuyla ilgili olarak Fetih Koalisyonu üyesi olan Fazıl el-Fetelavi de parlamentonun yabancı kuvvetlerin sınır dışı edilmesine ilişkin kararına uymanın ABD-Irak müzakerelerinin önceliklerinin başında gelmesi gerektiğini vurguladı ve “Ayrıca, bu görüşmeler sırasında ABD kuvvetlerinin Irak içinde bulunmasına izin verilmemelidir” dedi.

Irak Parlamentosu, İran İslam Cumhuriyeti Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis ve beraberindekilerin Bağdat Havaalanı yakınlarında Amerika’nın terör saldırısında şehit edilmelerinden iki gün sonra yabancı kuvvetlerin Irak’tan çıkarılması kararını onayladı.

Tags: 


Yeni yorum ekle