Fetih Koalisyonu'ndan ABD ile Müzakere Edecek Heyete Mesaj

Cu, 12/06/2020 - 10:52

Irak Fetih Koalisyonu Lideri, Amerika ile müzakerede bulunan Irak heyetine hitaben gönderdiği mesajında, onlardan ülkelerinin egemenliğini gerçekleştirme ve Amerika askerlerini bu ülkeden çıkarma doğrultusunda cesurca hareket etmelerini istedi.

Welayet News - Irak Fetih Koalisyonu Lideri Hadi el-Amiri, Amerika ile müzakerede bulunan Irak heyetine hitaben gönderdiği mesajında şu açıklamalarda bulundu: ‘Ellerinizi sıkıyoruz. Kutsal bir görev ve önemli stratejik bir görüşme içerisindesiniz ve bütün Iraklıların gözleri sizin üzerinizde.

Biz, aynı IŞİD teröristlerine karşı büyük zaferler kazanan askerlere güvendiğimiz gibi size de tam anlamıyla güveniyoruz. Iraklı müzakere heyetine, Irak parlamentosunun yabancı askerlerin Irak’tan çıkarılmasına dayalı kararını ve tam anlamıyla ulusal bir egemenliğin sağlanmasını dikkate almalarını ve bunu göz önünde bulundurmalarını vurguluyorum.

Sizden çok umutluyuz. Milyonların katılımıyla yabancı askerlerin ülkeden çıkarılması ve tam anlamıyla ulusal egemenliğin sağlanması için gösteriler düzenleyen ulusunuzun ümidini boşa çıkarmayın. Stratejik Anlaşmanın, Irak anayasasına göre Irak’ın menfaati boyutunda etkinleştirilmesi uygundur ve siz tarihi bir aşamadasınız.’

Irak Fetih Koalisyonu lideri Irak müzakere ekibini cesur bir karar almaya ve ulusal bir başarıya ulaşmaya çağırdı ve şunları söyledi: ‘Herhangi bir gecikme, yenilgi ya da ihmal, müzakere heyetinin ve Irak’ın tarihinde bir başarısızlık ve leke olacaktır ve böyle bir durumda bunun sorumlusu siz olacaksınız ve biz bunu istemiyoruz. Allah’a tevekkül edin, halk sizinle ve şehitler, onlara koalisyon kuvvetlerinin görevinin bittiğini ve onların çıkışı için zaman belirlendiğini müjdelemeniz için sizleri gözetiyor.’



Yeni yorum ekle