Yüzlerce Yemenli, Sokotra’da BAE'ye Bağlı Kuvvetleri Protesto Etti

Sa, 09/06/2020 - 10:16

Sokotra’da yüzlerce Yemenli düzenledikleri protestoyla, BAE'ye bağlı güçlerin bu takımadalardan çıkması gerektiğini açıkladı.

Welayet News - Yüzlerce Yemenli Pazartesi günü Yemen’in doğusunda bulunan Sokotra’da protesto düzenleyerek, Güney Geçiş Konseyi güçlerinin bölgeyi terk etmesi gerektiğini açıkladı.

Göstericiler BAE'ye bağlı kuvvetler tarafından Güney Yemen'de özerklik ilan edilmesini reddettiler.

Yemenliler, Sokotra dışından gelen silahlı grupların, takımadaların güvenliğinin korunması için bu bölgeden çıkmaları gerektiğini belirtti.

Protestocular aynı zamanda Yemenlilere, Sokorta’yı Yemen’in diğer eyaletlerindeki çatışmalardan uzak tutmaları çağrısında bulundular.

25 Nisan'da Güney Yemen'deki Güney Geçiş Konseyi, özerklik ilan etti ve bu durum kapsamlı bir muhalefetle karşı karşıya kaldı.

Yemenli bir yetkili kısa bir süre önce, BAE'nin Sokorta eyaletini devirmek için müttefiklerine 30 milyon dirhem (yaklaşık 8 milyon dolar) gönderdiğini açıkladı.

Sokotra zaman zaman BAE'ye bağlı silahlı grupların hayati tesislerin kontrolünü ele geçirme çabalarına şahit oldu ve son zamanlarda da devlet kuvvetlerine bağlı birkaç birliğin isyanına ve onların Geçiş Konseyine katılmalarına tanık oldu.

Yemen’in istifa eden hükümeti 11 Mayıs'ta Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütünü (UNESCO) Sokotra’yı Güney Geçiş Konseyi'nin saldırılarından kurtarmak için müdahale etmeye davet etti. Sokotra, 2008 yılında doğal bir tarihi mekân olarak UNESCO Dünya Mirası Listesine kaydedildi.

Tags: 


Yeni yorum ekle