WP: ABD'nin Maksimum Baskısı, İran Ve Venezuela'yı Daha da Yakınlaştırdı

Sa, 09/06/2020 - 10:00

Washington'un İran ve Venezuela üzerindeki maksimum baskı politikasının, başarısız olduğunu ifade eden ABD medya kuruluşu Washington Post, bu politikanın İran ve Venezuela arasında yakınlaşmaya neden olduğunu ve ABD için ise bir utanç sayılması gerektiğini belirtti.

Welayet News - Washington Post, koronavirüsün dünyadaki yayılımına ve ABD'nin İran üzerindeki sürekli baskısına işaret ederek, "Korona dünyaya yayılırken, Trump yönetimi İran ve Venezuela'ya maksimum baskı uyguladı ve daha fazla yaptırım uygulayarak, birinin veya iki ülkenin de ekonomik baskı ve koronavirüs yayılması altında canının çıkacağını umuyordu. Ancak, Trump yönetiminin bu politikasının bugüne kadarki en açık sonucu; Amerika'nın çaresizliğinin ve utanç verici yüzünü tasvir eden İran ve Venezuela arasındaki yakınlaşma oldu." diye yazdı.

Yapılan yorumun devamında, ABD'nin baskısına rağmen Maduro'nun Tahran'a yaklaşma olasılığına dikkat çekilip, İran'dan Venezuela'ya petrol transferinin neticesi olarak Maduro'nun yakın bir zamanda İran'ı ziyaret edeceğini de vurgulanarak; "Trump yönetimi, yaptırımlarla tehdit ederek İran tarafından Venezuela'ya yakıt transferini durdurmaya çalıştı, ancak İran misilleme yapacağını açıkladıktan sonra İran gemilerini durdurmamaya karar verdi." ifadelerini kullandı.

Amerikan gazetesine göre, petrolün Venezuela'ya başarılı bir şekilde aktarılması, İran ve Venezuela için ABD'nin baskısına teslim olma belirtisi göstermeyen bir propaganda zaferiydi.

Makalenin sonunda, Venezuela Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro'nun İran'a seyahat etme kararına atıfta bulunarak, bu iki ülkenin ilişkileri genişletmeye istekli olduğuna değinildi.



Yeni yorum ekle