Arabistan ve BAE, Güney Yemen'de Bir Kez Daha Çatıştı

Pt, 08/06/2020 - 09:26

Yemen haber kaynakları Pazar günü, Geçiş Konseyi (BAE'ye bağlı) unsurlarının Abin eyaletindeki Riyad'a bağlı Mensur Hadi hükümeti milisleriyle yeniden çatıştığını bildirdi.

Welayet News - El-Meyadin'e göre, çatışmalar Abin eyalet merkezinin doğusunda, Cear şehri çevresinde meydana geldi ve yerel kaynakların el-Cezire'ye verdikleri bilgiye göre Mensur Hadi'e bağlı güçler Güney Yemen Geçiş Konseyi'ne ait birkaç merkezin kontrolünü ele geçirdi.

Bazı kaynaklar ayrıca Mensur Hadi güçlerinin Cear şehrine girdiğini ve "Güvenlik Kemeri" milislerine (Geçiş Konseyi'ne bağlı) ait "17 Ekim" kışlasında çatışmaların meydana geldiğini iddia etti.

Bu kaynaklara göre, Geçiş Konseyi'nin 15 militanı Mensur Hadi hükümeti unsurları tarafından tutsak alındı ve 10 askeri araca da ganimet olarak el konuldu. Çatışmaların dün sabah başladığı ve uzun süre devam ettiği belirtildi.

İki taraf arasındaki çatışmalar geçen yılın yaz aylarında başladı ve 5 Kasım'da Riyad'da varılan bir anlaşmaya rağmen, çatışmalar devam ediyor. Geçiş Konseyi, Yemen'in güney eyaletleri üzerinde egemenlik kurduğunu iddia ediyor ve BAE'nin tam desteğine sahip.



Yeni yorum ekle