ABD'nin Irak'ta Kalma Konusundaki Bütün Şartları Reddedilmektedir

Pt, 08/06/2020 - 09:22

Ketaib-i Seyyid eş- Şüheda Direniş Hareketi, Amerika ile müzakerede bulunan Iraklı müzakereciden, ABD birliklerinin Irak'tan tamamen çekilmesi için zaman çizelgesini bu müzakerelerin önceliği karar kılmasını istedi.
 
Welayet News - Ketaib-i Seyyid eş- Şüheda Pazar günü, Irak ve ABD arasında bu ayın 10'unda yapılması gereken görüşmelere tepki gösterdi.

Ketaib-i Seyyid eş- Şüheda Sözcüsü Kazım al-Fartusi, Bağdat el-Yevm haber sitesine verdiği röportajda, "Iraklı müzakereci, ABD ile yaptığı görüşmelerde ABD birliklerinin Irak'tan çekilmesini önceliği karar kılmalıdır" dedi.

El-Fartusi, stratejik müzakere sırasında Irak ile ABD arasındaki ilişkinin ne olduğunun netleştirilmesi gereğini vurgulayarak, "Washington'un Irak'taki varlığı ya da bu ilişkilerin nasıl olacağı konusunda şart koyma çabaları tamamen reddedilecektir" dedi.

Haziran ayının ortalarında Washington ve Bağdat arasında yapılacak olan görüşmelerin, ABD'nin Irak'tan çekilmesi ve nihai olarak çıkması hakkında olduğu yönündeki iddiaların aksine, bazı Iraklı siyasi analistler, müzakerelerin ABD tarafından işgallerini devam ettirmek için Irak parlamentosu tarafından onaylanan planı atlatma ve yeni bahanelerle zaman kazanma girişimi olduğuna inanıyorlar.

Tags: 


Yeni yorum ekle