Irkçılık karşıtı eylemler Kanada’yı da sardı

Pa, 07/06/2020 - 09:25

ABD’de George Floyd’un polis tarafından öldürülmesinin ardından başlayan protestolar 10 gün sonra kuzey komşusu Kanada’ya da sıçradı. Cuma günü başkent Ottawa, Montreal, Toronto ve Vancouver’da gibi kentlerde başlayan ırkçılık karşıtı eylemlerin ardından Cumartesi günü ülkenin en büyük kenti Toronto da geniş katılımlı bir yürüyüş düzenlendi. Binlerce Torontolu kent merkezindeki sokak ve meydanları doldurdu.

Welayet News - Polisin provokasyon yapacağına dair bir süredir ortalıkta dolaşan söylentilere rağmen yürüyüş büyük ilgi gördü. Geçen hafta boyunca kent merkezindeki binaların giriş katları panellerle kapatılıyordu. Ayrıca, önceki gün Toronto polisi eylemcilerin yürüyüş rotasındaki belli başlı noktalara taş ve kaya parçaları yerleştirirken görüntülenmişti. Buna karşın binlerce kişinin katıldığı eylem sorunsuz geçti.

“Siyahların hayatları önemlidir”, “Adalet yoksa barış da yok”, “Susmak ihanettir”, “Irkçılığa ve kapitalizme hayır” ve “Polisin bütçesini kesin” yazılı dövizlerle yürüyen eylemciler, ABD konsolosluğunun önünde diz çökerek Amerika’daki ayaklanmaya destek verdi.

Tags: 


Yeni yorum ekle