İran: Tutukluların takası müzakerelerin sonucu değildi

Ct, 06/06/2020 - 09:19

İran Milli Güvenlik Yüksek Konsey sekreteri Ali Şemhani, İran ve ABD arasında tutukluların takasının müzakerelerin sonucu olmadığını ve gelecekte de hiç bir müzakerenin olmayacağını söyledi.

Welayet News - Ali Şemhani, dün twitter hesabından yaptığı açıklamada," İster uluslararası meseleler, ister koronayı yönetmedeki rezilliği ve de son olarak ABD içinde ırkçı alevi söndürme konusunda ABD başkanı Trump'ın durumu o kadar  kötü ki, kendisi ve ekibinin göstermelik başarılar üretmekten başka çaresinin olmadığını" söyledi.

İran dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif de, dün twitterden paylaştığı mesajda, İranlı bilim insanı Mecid Tahiri'nin Amerika'da cezaevinden serbest bırakıldığını belirtirken bu sürecin bütün mahkumlar  için gerçekleşmesini temenni etti.

İranlı bilim insanı Mecid Tahiri, Amerika'nın İran aleyhindeki yasadışı ve tek yanlı yaptırımlarını ihlal ettiği bahanesi ile 16 ay hapse mahkum olmuştu. İran ve Amerikalı mahkumların serbest bırakılması ardından ABD başkanı Trump, twitter hesabından yaptığı açıklamada, İran'a ABD'li mahkum Michael White'in serbest bırakılmasından dolayı teşekkür ederken,  İranlı yetkililere hitaben, 'Büyük Anlaşmaya varmak için ABD seçimlerinin sonrasını beklemeye gerek olmadığı''  cümlesine yer verdi.

Amerikan başkanı, ayrıca 2020 Amerika başkanlık seçimlerini kazanacağını iddia ederek, 'daha iyi anlaşmaya varacaksınız'  cümlesini kullandı.

Tags: 


Yeni yorum ekle