İmam Hamanei: Müstekbir Cephenin Suriye Saldırısı Cinayettir

Ct, 14/04/2018 - 13:01

İslam İnkılabı Rehberi bu sabah yetkililerle yaptığı görüşmede; ABD ve müttefiklerinin Suriye’ye gerçekleştirdiği saldırıyı cinayet olarak niteledi.

Welayet News - İslam İnkılabı Rehberi İmam Hamanei bu sabah İslam ülkelerinden büyükelçiler ve hükümet liderleri ile gerçekleştirdiği görüşmede şunları söyledi: ‘Bu sabah Suriye’ye düzenlenen saldırı bir cinayettir ve ben açıkça Amerika Başkanı, Fransa Cumhurbaşkanı ve İngiltere Başbakanının katil olduğunu ve cinayet işlediğini ve geçmiş yıllarda Irak, Suriye ve Afganistan’da bulundukları, bu tip cinayetler işledikleri ve fayda sağlayamadıkları gibi bu saldırıdan da hiçbir fayda sağlayamayacaklarını açıklıyorum.

İmam Hamanei şunları söyledi: ‘Dün açık ve gizli bir şekilde IŞİD’i destekleyenler bugün onunla mücadele için bölgede bulunduklarını ve onları yendiklerini iddia ediyorlar! Yalan söylüyorlar, böyle bir şey gerçekleşmedi. Onların bu yenilgide bir müdahalesi olmadı.

Amerika Başkanının birkaç saat önce biz Suriye’de IŞİD’i yenebildik şeklindeki söylemleri açık bir şekilde yalandır!

Onlar gerekli gördükleri yerde müdahale ettiler ve yardım ettiler. IŞİD’in temel unsurları kuşatmadayken müdahalede bulundular ve onları kurtardılar. Daha önce de IŞİD’in oluşumunda etkililerdi.

Onlar Suudi ve Suudiler gibilerin paralarıyla bu kirli varlıkları meydana getirip, Irak ve Suriye halkının başına bela ettiler. Ancak direniş, Amerika ve Amerika’nın uşakları karşısında bu iki ülkeyi kurtardı ve bundan sonra da durum böyledir.

Bu olaydan birkaç gün önce Amerika Başkanı Batı Asya’da, onun tabiriyle Ortadoğu’da 7 trilyon harcadıklarını ama hiçbir şey elde edemedikleri söyledi. Doğru söylüyor. Bir şey elde edemediler ve bundan sonra da Amerika her ne kadar harcamada bulunursa bulunsun, bu bölgeden bir şey elde edemeyecek.

İmam Hamanei, Amerika’nın kimyasal silaha karşı olduğu yönündeki iddialarının yalan olduğunu vurgulayarak, İran İslam Cumhuriyeti’nin eskiden de olduğu gibi aynı şekilde direniş gruplarının yanında olduğunu ve Amerika’nın da kesinlikle bölgedeki hedeflerinde yenilgiye uğrayacağını belirtti.

Peygamber’in (s.a.v) bi’seti münasebetiyle gerçekleşen görüşmede konuşan İmam Hamanei, tevhidin, zulüm, baskı ve zorbalıkla mücadelenin genel ilkelerini kapsadığını, bu nedenle hak cephenin her zaman batıl ile mücadele etmesi gerektiğini ve bu mücadelede batılın kaçınılmaz sonunun geri çekilmek olduğunu ifade etti.

İslam İnkılabı Rehberi, İslam Ümmetinin en önemli vazifesinin bi’setin mesajına yani tevhide dönmek olduğunu vurgulayarak şu hatırlatmalarda bulundu: ‘Eğer tevhide inanıyorsak zulme boyun eğmez ve mazlumu destekleriz. Bu nedenle, nerede bir mazlumun yardıma ihtiyacı olsa, İran İslam Cumhuriyeti orada bulunacaktır.’

İran İslam Cumhuriyeti’nin Filistin konusunda ısrarcı olmasının felsefesinin de bu çerçevede olduğunu belirten İmam Hamanei şunları söyledi: ‘Zulüm karşısında durmak kesinlikle ilerlemeye neden olacaktır ve bunun en açık örneği de başta zayıf bir millet olan ama direniş sayesinde güçlü bir Filistin’e dönüşen ve Siyonist rejimi tehdit eden Filistin halkıdır ve işgalci rejim Filistin halkı karşısında zayıflık ve acizlik hissetmektedir.

Bu mücadelede hiç şüphesiz Filistinliler Siyonistlere galip olacak ve Filistin toprakları halkına dönecektir.’

İslam İnkılabı Rehberi, İran İslam Cumhuriyeti’nin Batı Asya’daki varlığının, direniş gruplarının yanında yer almasının ve Suriye’de bulunmasının da mazlumu destekleme çerçevesinde olduğunu belirterek şu ifadelerde bulundu: ‘İran İslam Cumhuriyeti’nin yayılımcı politikası olduğunu söyleyenler yalan söylüyorlar ve bu gerçeğin tam aksidir ve İran ne bölgede ne de dünyanın hiçbir noktasında yayılımcı bir politikanın peşinde değildir.’

İmam Hamanei, halkların, ülkelerin ve İslam hükümetlerinin akıllı ve uyanık olması gerektiğini hatırlatarak şunları söyledi: ‘Amerikalıların amacı sadece Suriye, Irak ve Afganistan değildir, onların amacı, İslam ümmetine ve İslam’a zarar vermektir. Bu nedenle İslam hükümetleri kendilerini Amerika’nın ve bazı batılı işgalci ülkelerin hedeflerinin hizmetine sunmamalıdır.

Suudiler gibi bir İslam ülkesi için Amerika’nın mevcut başkanının seçim kampanyasında onlar hakkında açık bir şekilde “süt veren inek” tabirini kullanması iftihar değildir. Bir ülkenin parasını alıp ta sonrasında da böyle bir tabirle hitap etmekten daha büyük bir aşağılanma olamaz.

İmam Hamanei Amerika Başkanı’nın kimyasal silah kullanılmasıyla mücadele için Suriye’ye saldırıldığına yönelik iddialarının yalan olduğuna değinerek şunları söyledi: ‘Onlar, İslam ümmetine ve mazlum halklara karşı kimyasal silah ya da diğer silahların kullanılmasına karşı değiller, Yemen halkının günlük olarak bombalanmasını destekliyorlar ve İran-Irak savaşında da kimyasal silah kullanıp, İran ve Irak halkından binlerce kişiyi şehit eden ve idam eden katil Saddam’ı desteklemişlerdi.’

İmam Hamanei konuşmasının sonunda, dünya müstekbirlerinin ve zalimlerin, onlar karşısındaki direniş nedeniyle geri çekileceğinin ilahi bir sünnet olduğunu ve mazlum Irak, Afganistan, Suriye, Filistin, Myanmar ve Keşmir halkının çok yakın bir gelecekte direnişleriyle düşmanı geri çekilmek zorunda bırakacaklarına dair umutlu olduğunu belirtti.

 



Yeni yorum ekle