İmam Humeyni’nin (r.a) inkılabı bütün Müslümanlara ait bir inkılaptır

Per, 04/06/2020 - 12:57

Ehli Sünnet’in seçkin alimi Şeyh Halid Molla, İmam Humeyni’nin (r.a) inkılabının sadece Şiilere veya İran halkına ait değil, bütün Müslümanlara ait olduğunu söyledi.

Welayet News - İmam Humeyni’nin (r.a) rihletinin yıldönümü münasebetiyle Al Alam haber kanalına konuşan Şeyh Halid Molla, İran İslam İnkılabı’nın ümmetin İslami kimliğini ihya ettiğini belirterek, İmam Humeyni’nin (r.a) projesinin de Müslümanların birliği temeline dayandığını ve kendileri bu düşünce temelinde bölgenin tağutlarına karşı durduğunu ifade etti.

Şeyh Halid Molla, Müslümanların Filistin devası konusundaki birliğinin küresel istikbarı öfkelendirğine değinerek, bazı İslami tebliğcilerin aleni bir şekilde siyonist rejimle ilişkileri normalleştirme girişimde bulunmasından üzüntü duyduğunu dile getirdi.

Ehli Sünnet’in seçkin alimi, İran İslam Cumhuriyeti’nin sadece konferans veya seminer düzenleyerek değil, kanıyla ve malıyla Müslümanları desteklediğini ve bu nedenle, dünya Müslümanlarına yönelik bu tutum ve ilgisinin bedeleni ödemekte olduğunu anımsattı.

İran İslam İnkılabı’nın dini olduğu kadar aynı zamanda bilimsel, kültürel ve endüstriyel bir inkılap olduğunu ve bu yüzden geleceğin İslam’a ve İran İslam Cumhuriyeti’ne ait olacağını diyen Şeyh Halid Molla, Haşdi Şabi’nin başarılı olma nedeninin ise İslami düşünceye dayalı ilkelerde yattığını söyledi.            



Yeni yorum ekle