Suriye: ABD'nin Zalimane Girişimlerine Karşı Mücadele Ediyoruz

Per, 04/06/2020 - 08:52

Suriye dışişleri bakanlığı dün yayınladığı bildiride, Amerika'nın Suriye'ye karşı zalimane girişimlerini "Sezar" olarak bilinen yasa uyarınca yoğunlaştırmasını şiddetle kınadı.

Welayet News - Suriye dışişleri bakanlığı söz konusu bildiride "Sezar" yasasının Suriye düşmanlarının temelsiz iddiaları uyarınca tedvin edildiğine işaretle, Amerika yönetiminin söz konusu yasayı dayatma çabalarının insan hakları ve uluslararası insani yasaların ihlali olduğunu belirtti.

Suriye dışişleri bakanlığı ekonomik terörizmin, Suriyelilerin kanını akıtan bir başka terörizm şekli olduğunu, onların kanları ve canları pahasına kazanımlarını yok ettiğini bildirdi.

Tüm Suriyelilerin Amerika'nın zalimane girişimlerine karşı var güçleri ile mücadele ettiklerini vurgulayan Suriye dışişleri bakanlığı, Amerikalıların savaş meydanında yenik düştükleri ve onların piyonları olan terörist grupların da Suriye halkının direnişi karşısında bir şey beceremeyeceklerini duyurdu.

2019 yılında kongre tarafından onaylanan ve haziran ayın başından itibaren yürürlüğe giren Sezar yasası uyarınca Amerika hükümeti Suriyeli tüzel ve sözel kişilere karşı yoğun yaptırımlarla onları sıkıştırmayı amaçlıyor.

Tags: 


Yeni yorum ekle