ABD’nin Süper Güç İddiasını İran Bitirdi

Sa, 02/06/2020 - 09:32

Şemhani, ABD’nin süper güç iddiasının İran petrol tankerlerinin Karayipler'deki varlığıyla bittiğini ve bu ülkenin büyük demokrasi yalanın da Trump'ın Amerikan halkının korkusundan kaçmasıyla ortaya çıktığını söyledi.

Welayet News - İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali Şemhani, Amerika’da siyahi bir vatandaşın polisin şiddet eylemi sonucu öldürülmesine karşı devam eden protestolar ve ABD'nin tepkilerine ve tehditlerine rağmen beş İran petrol tankerinin Venezuela’ya gönderilmesi hakkında bir twit yayınladı ve şunları yazdı: ‘ABD’nin süper güç iddiası ve savaş, terör ve yaptırım tehdidi, İran petrol tankerlerinin Karayipler'deki varlığıyla bitti ve bu ülkenin büyük demokrasi ve özgürlük yalanı da Trump'ın Amerikan halkının korkusundan dolayı siyah sarayının bodrum katına kaçmasıyla ortaya çıktı.

Büyük Şeytan'ın düşüşünün işaretleri daha belirgin hale geldi.

İran İslam Cumhuriyeti Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali Şemhani, Cumartesi akşamı ABD'deki son protestolara atıfta bulunarak şunları yazdı: ‘ABD'nin düşüşü hızlanırken, Trump içi boş övünmelerde bulunmaktadır. Direniş cephesinden art arda aldığı yenilgiler, yurtdışındaki uluslararası toplumla artan çatışmalar, yetersiz ekonomi ve işsizlik, kötü sağlık sistemi, medyanın kısıtlanması ve içerideki derin sosyal ve güvenlik krizleri inkâr edilemez gerçeklerdir.’

Siyahi bir vatandaşın ABD polisi tarafından öldürülmesine karşı protestoların arttığı Çarşamba gününden bu yana, 140 şehir ırkçılık karşıtı protestolara şahit oldu ve hükümet en az 21 bölgede sıkı yönetim ilan etti ve bu bölgelerde Ulusal Muhafızlar görevlendirildi.

Hatırlatmak gerekir ki, İran’ın yakıt ve ekipman taşıyan beşinci ve son tankeri, gönderileri teslim etmek için pazartesi günü Venezuela limanına geldi ve “Klaul” isimli bu tanker dün Venezuela sularına girdi. Üç gün önce de “Foxon” tankeri yükünü boşalttı ve İran’ın “Fortune”, “Forrest” ve “Petunia” isimli üç tankeri de daha önce yakıt gönderilerini Venezuela'ya teslim etmişti.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Seyyid Abbas Musevi, pazartesi günü düzenlenen bir basın toplantısında gazetecilere verdiği demeçte şu ifadelerde bulundu: ‘Venezuela hükümeti İran'dan yeni gönderiler almak isterse, dikkate alınan ve alınacak önlemlerle yeni ürünleri hem bu ülkeye hem de hammadde ve enerjimize ihtiyaç duyan diğer ülkeleri göndereceğiz.

Tags: 


Yeni yorum ekle