İran: ABD Başarısız Politikalarını Değiştirmeli

Pt, 01/06/2020 - 10:17

İran Dışişleri Bakanlığı sosyal medya Twitter hesabı üzerinden yaptığı bir paylaşımda ABD'deki ırkçı cinayet ve polis şiddetine tepki göstererek, "Dış maceracılık için para harcamasını durdurma vaadini yerine getirmeyen ABD, şimdi de kendi ürettiği Kovid- 19 virüsü ile karşı karşıyadır" ifadesinde bulundu.
 
Welayet News - Dışişleri Bakanlığnın attığı tweette ayrıca "ABD şimdi protestocuları bastırmak için 'saldırgan köpekler ve silahlara' başvurmaktadır. ABD kendi halkının sesini duymalı ve başarısız politikalarını değiştirmeli" diye kaydedildi.
 
Bu arada ABD Dışişleri Bakanı Pompeo'nın 27 Haziran 2018 tarihli açıklamasınını içeren görüntüyü paylaşan İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, aynı cümlelerle ABD halkına hitaben açıklamasında, 'Bazıları siyahilerin hayatlarının önemi olduğunu düşünmüyor. Siyahilerin hayatını önemli bulan içimizden bazılarının dikkatine: Dünyanın ırkçılıkla mücadele zamanı gelmiştir. Dünya Irkçılığa' diye belirtti.
 
ABD'nin Minnesota eyaletine bağlı Minneapolis polis departmanında görevli memur Derek Chauvin'in diziyle boynuna bastırarak öldürdüğü siyahi genç George Floyd cinayeti sonrasında başlayan ırkçılığa karşı protestolar sürüyor.
 
Trump, eylemcilere "haydut" diyerek, polise ateş açabileceği tehdidinde bulunmuştu.



Yeni yorum ekle