ABD'nin Yardımına İhtiyacımız Yok

Pt, 01/06/2020 - 10:03

Irak parlamentosunda Bedir Partisi milletvekili dün, ABD'nin Bağdat Büyükelçisi Matthew Tueller tarafından sergilenen duruşa sert ve yerinde bir cevap verdi.

Welayet News - Irak parlamentosunda Bedir Partisi milletvekili Kerim Aliyev, ABD'nin Bağdat Büyükelçisi Matthew Tueller'in tavrına tepki gösterdi.

Kerim Aliyev şu ifadelerde bulundu: ‘Amerika Birleşik Devletleri, Bağdat'taki büyükelçiliği ile imajını düzeltmeye çalışıyor. Irak halkının iradesi ve ABD'nin Bağdat'taki varlığı konusundaki politika açıktır ve ABD'nin yardımına ve bu ülkenin Irak'taki birliklerine ihtiyacımız yok.

Washington, Irak halkını aldatmak ve Irak'ı destekliyormuş gibi göstermek için Bağdat'taki büyükelçiliği ile imajını düzeltmeye çalışıyor, oysa ki stratejik anlaşmanın hükümlerini uygulamayı reddediyor.

Iraklı müzakerecinin stratejik müzakerelerde önceliği, tüm Amerikan birliklerinin ülkeden çekilmesini vurgulamak olmalıdır.’

Hatırlatmak gerekir ki ABD'nin Bağdat Büyükelçisi Matthew Tueller dün, Irak ve ABD arasındaki gelecekteki görüşmelerin geleceği konusunu ele aldı ve iki ülke arasındaki Stratejik Anlaşma adlı eski anlaşmanın yeniden gündeme gelmesinden bahsetti.

Matthew Tueller şunları söyledi: ‘Önümüzdeki haftalarda çalışma arkadaşlarım, stratejik anlaşmanın nasıl gözden geçirileceğini ayrı ayrı tartışıp, görüş alışverişinde bulunacaklar. Bizim, siyasi, ekonomik, kültürel, eğitim ve bilim olmak üzere tüm alanlarda ikili ilişkilerimiz var ve bu işbirliği sadece güvenlik yardımı ile sınırlı değil.

Ekonomik alanda iki taraf arasındaki işbirliği, ticaret heyetlerinin cezbedilmesini, ülkenin enerji sektöründe bağımsız olması için ABD'nin Irak'a yatırım yapmasını ve yardımda bulunmasını kapsayacaktır. Siyasi alanda da insan hakları ve adaleti güçlendirecek programlar değerlendirilecektir.

Bu nedenle, iki ülke arasındaki ortaklık ve işbirliği sadece güvenlik sektörü ile sınırlı değildir ve ABD Irak'ın hâlâ karşılaştığı birçok sorunu çözmek için tüm bu alanlarda işbirliğini güçlendirmek amacıyla bu stratejik diyalogu sürdürmek istemektedir.

Tags: 


Yeni yorum ekle