İsrail: Avusturya'nın Hizbullah'ın faaliyetlerini yasaklama kararını memnuniyetle karşılıyoruz

Pt, 01/06/2020 - 09:56

İsrail rejimi Pazar günü, Avusturya parlamentosu tarafından Hizbullah'ı terör örgütü ilan etme tasarısının onaylanmasını memnuniyetle karşıladı ve hükümeti bu tasarıyı kabul etmeye çağırdı.

Welayet News - İsrail televizyonu Kanal 12'e göre İsrail, Avusturya parlamentosunun Hizbullah'a karşı tasarısını ve Hizbullah'ın askeri ve siyasi grupları arasında ayrım yapılmamasını memnuniyetle karşıladı.

Siyonist Dışişleri Bakanı Gabi Ashkenazi yaptığı açıklamada, "Hizbullah'a karşı önemli bir karar verildi ve umarım Avusturya hükümeti bu ülkenin parlamentosunun tasarısını kabul eder ve bu grubun tüm şubelerini terörist olarak nitelendirerek İngiltere, Almanya ve Hollanda'ya katılır." dedi.

Avusturya parlamentosu Cuma günü, çoğunluk tarafından onaylanan Hizbullah'a karşı bir tasarıyı kabul etti ve hükümeti Hizbullah'ın Avusturya'daki faaliyetlerini durdurmaya çağırdı.

Avusturya parlamentosu bu tasarıda, Hizbullah'ın askeri ve siyasi kolu arasındaki ayrımı haksız buldu ve Hizbullah'ın tüm alanlarının terörist ilan edilmesini istedi.

En soncusu Almanya olan bazı Avrupa ülkeleri, Hizbullah'ı terörist bir grup olarak ilan etti ve topraklarındaki tüm faaliyetlerini yasakladı.



Yeni yorum ekle