İmam Humeyni’nin tavsiyeleri İslam dünyasını uyandırdı

Ct, 30/05/2020 - 09:14

Pakistanlı seçkin uzman Dr. Raşid Abbas, İslam düşmanları Müslümanları dağıtmak için tüm imkanlarını kullandıklarını, ancak İmam Humeyni’nin  tavsiyeleri İslam dünyasının uyanmasına ve ümmetin küresel istikbarın komplolarına karşı birlik olmasına vesile olduğunu belirtti.

Welayet News - İmam Humeyni’nin  vefat yıldönümü arifesinde İmam’ın İslam ümmetinin uyanışında etkili rolü hakkında değerlendirmede bulunan Pakistanlı seçkin uzman Dr. Abbas şöyle dedi:

İmam Humeyni  İslami uyanış ve İslam dünyasının vahdeti yolunda büyük muallimdi ve mücadele ve önderlik ettiği yıllarda yenilikçi tavsiyeleri ile İslam ümmetini gaflet uykusundan uyandırdı.

Dr. Abbas, İmam Humeyni’nin  İslami uyanışın üzerinde durmasının en temel nedeni, İmam’ın İslam dinini doğru ve titiz bir şekilde tanımasından kaynaklandığını, İmam’ın kutsal İslam dinine bakışı çok yönlü ve derin bir bakış olduğunu vurguladı.

Dr. Abbas şöyle devam etti:

İstikbar dünyasının İslam inkılabına karşı husumeti başlı başına İmam Humeyni’nin  mustazaf insanların kalbini etkilediğinin işaretidir; nitekim bu yüzden istikbar güçleri ve Batılı sömürücü güçler İslam inkılabını İran sınırları içinde tutmak için debelenmeye başladılar. Ancak bugün İmam Humeyni’nin  başlattığı İslami uyanış hareketi sadece bölge ülkeleri değil, hatta İslam dünyasının sınırlarını da aştı ve şimdi dünyanın başka yerlerinde de İmam’ın inkılapçı düşüncelerinden etkilenen hareketlere şahit oluyoruz.

3 Haziran 2020’ye denk gelen hş. 14 Hordad 1399 tarihi, İran İslam Cumhuriyeti nizamının büyük kurucusu İmam Humeyni’nin 31. vefat yıldönümüdür.



Yeni yorum ekle