İran: Amerika’da protestocuların sesine kulak verilmelidir

Ct, 30/05/2020 - 09:02

İran Dışişleri Bakanlığı, Amerika’daki ölümcül ırkçı ayrımcılığın kınandığı ve protestocuların sesine kulak verilmesi gerektiğinin belirtildiği bir yazılı açıklamada, “Ezilen Amerikalıların bastırılması ve medyaya yönelik kısıtlamalar bir an önce durdurulmalıdır” ifadesini kullandı.

Welayet News - İran Dışişleri Bakanlığı, Amerika’da süren protestolara ilişkin Cuma akşamı Twitter üzerinden yayımladığı açıklamada, şu ifadeler yer aldı: “Amerika’da protestocuların sesi işitilmeli, acı çeken Amerikalıların bastırılması ve medyaya yönelik kısıtlamalar derhal durdurulmalıdır.

İran İslam Cumhuriyeti olarak siyahların esef verici katli karşısında duyduğumuz üzüntüyü belirtiyor, Amerika’da ölümcül ırkçı ayrımcılığını kınıyor ve Amerikalı yetkililere bu tür cinayetler hususunda adaletin icra edilmesi çağrısında bulunuyoruz”.

Ne olmuştu

Geçen Pazartesi günü bir polis memuru orantısız güç kullanarak silahsız olan George Floyd’u kelepçelemeye çalıştı. Olayla ilgili yayımlanan görüntüler, Amerikalı polisin dizleriyle Floyd’un boynuna çöktüğünü ve nefes almasına mani olduğunu gösteriyordu. Şiddet içerikli bu uygulama nihayetinde Floyd’un ölmesiyle sonuçlanmıştı.   

Tags: 


Yeni yorum ekle