Avrupa Birliği Suriye'ye Karşı Yaptırımları Uzattı

Cu, 29/05/2020 - 08:59

Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları Perşembe günü Suriye'ye karşı yaptırımları uzattı.

Welayet News - Avrupa Birliği Dışişleri Bakanları Perşembe günü Suriye hükümetine karşı yaptırımları bir yıl daha uzattı.

Avrupa Birliği 2011'den beri, Suriye'de yaşanan huzursuzlukların ardından Suriye'ye karşı yaptırımlar uyguladı.

Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi ve AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Josep Borrell şu iddialarda bulundu: ‘AB yaptırımları, bu ülkede yaşanan acıların sorumlularını yani Suriye rejimi üyelerini, destekçilerini ve onlara finansman sağlayanları ve bu ülkenin savaş ekonomisinden yararlananları hedef almaktadır.

Avrupa Birliği 2011 yılında, Suriye hükümetine yakın kişilerin Suriye'deki huzursuzluklarda parmakları olduğu suçlamasıyla onların malvarlıklarına el koydu ve onların Avrupa Birliğine üye ülkelere seyahatlerini yasakladı.

Bu birlik ayrıca Suriye Merkez Bankası’nın Avrupa ülkelerindeki varlıklarına el koydu ve bu ülkeden petrol ithalatını yasakladı.’

Yaptırımlardaki diğer bir hüküm de Borrel’in iddiasına göre iç baskılarda kullanılabilecek tüm teçhizat ve teknolojik ürünlerin ülkeler ve şirketler tarafından ihraç edilmesinin yasaklanmasıdır.

Şu anda, Suriye hükümetine bağlı 273 kişi ve 70 kuruluş, bu bahanelerle Avrupa Birliği tarafından kara listeye alındı.

Bugünkü kararla Suriye'ye karşı yaptırımlar 1 Haziran 2021'e kadar devam edecek.

Borrel, açıklamalarının başka bir bölümünde Avrupa Birliği'nin Suriye halkını desteklemeye kararlı olduğunu ve Suriye'deki siyasi krizi çözmek için mevcut tüm araçları kullanacağını iddia etti.

Suriye, 2011'den beri kanlı huzursuzlukların sahnesi olmuştur. Çeşitli kanıtlar ABD ve müttefiklerinin Suriye merkezi hükümetiyle savaşan militanlara silah desteği sağladığını göstermektedir.



Yeni yorum ekle