Irak: IŞİD'le Savaşmak İçin Yabancı Askerlere İhtiyacımız Yok

Per, 28/05/2020 - 12:15

Irak Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü, bu ülkenin kendi egemenliğini destekleyebildiğini ve IŞİD'le mücadele için yabancı birliklerin varlığına ihtiyaç duymadığını vurguladı.

Welayet News - Irak Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Tuğgeneral Yahya Resul Çarşamba günü yaptığı açıklamada; IŞİD'e karşı benzeri görülmemiş ve önleyici bir operasyon yürüttüklerini söyledi.

Yahya Resul, el-Meyadin haber kanalına verdiği röportajda şunları söyledi: ‘Uluslararası Koalisyona "Irak Valisi" olarak bilinen "Hacı Taysir" lakaplı terörist hakkında bilgi verdik.

Eşsiz operasyonlar sırasında IŞİD'e benzeri görülmemiş darbeler vurduk ve teröristler ortadan kalkıncaya kadar asla sakinleşmeyeceğiz.

IŞİD sürpriz yöntemler kullanıyor ancak IŞİD bizimle mücadele edecek güce sahip değildir ve IŞİD ortadan kaldırılıncaya kadar pes etmeyeceğiz.

Suriye ile IŞİD'i yok etmek için koordinasyon devam ediyor ve dört yönlü istihbarat alışverişi ve koordinasyon merkezi var.

Suriye’ye IŞİD hakkında önemli bilgiler verdik ve Suriye ordusu bu bilgileri kullanarak IŞİD'e darbe vurdu.

Irak ve Suriye arasındaki sınırda herhangi bir terörist ilerleyişle mücadeleye hazırız.

Biz kendi egemenliğimizi destekleyebilecek güce sahibiz ve Irak'ta IŞİD'le savaşmak için yabancı birliklere ihtiyacımız yok.’

Tags: 


Yeni yorum ekle