İmam Hamanei'nin 11'inci Meclise Mesajı

Çar, 27/05/2020 - 23:08

İran İslam Cumhuriyeti'nde İslami Şura meclisi 11'inci dönem faaliyetleri bugün Çarşamba günü İslam İnkılabı Rehberi İmam Hamanei'nin mesajının da okunduğu tören çerçevesinde başlamış oldu.

Welayet News - İslam İnkılabı Rehberi İmam Hamanei  İslami Meclis temsilcilerine yönelik mesajında   ülkelerin önceliklerinin ekonomik ve kültür olduğuna vurgu yaparak milletvekillerini   zayıf kesimlerine geçimine öncelik tanıma, istihdam, üretim ve enflasyon gibi ekonominin temel hatlarına odaklanma, denetim işleri ve görevlerinde takvalı ve insaflı olmaya,  önemli olaylar ve gelişmelerde  devrimci tutumlar takınma ve  yürütme ve yargı erkleri ile kardeşçe etkileşimde olmaya davet etti.

İslam İnkılabı Lideri İmam Hamanei İslami Şura meclisinin yakın vizyonunda bulunan  7'inci Kalkınma Planını hatırlatarak şöyle buyurdular:"  Bu görevi dikkate alma ve de ham petrolün  hükümetin mali kaynaklarındaki belirleyici rolünün azaltılmasına odaklanma,  ülkenin ekonomik çizgilerinin çizilmesi için değerli bir fırsattır.  Benim size bir başka tavsiyem de işte bu yöndedir. "

İslam İnkılabı Lideri İmam Hamane'nin mesajı aslında yüksek randımanlı, çalışkan ve etkili bir meclisin olmazsa olmazlarındandır.

Mevcut durumda ise  İran İslam Cumhuriyeti'nin yaptırımların baskısı altında olduğu sırada  bu zor durumu geride bırakmak için, insanların geçimine odaklanması, ekonomiyi canlandırmak, umut aşılamak ve kenetlenme duygusun güçlendirmek için iç yetenekler ve kapasitelerin kullanılması 11'inci İslami Şura meclisinin önemli önceliklerinden olması zaruri görünüyor.

Bu çerçevede ekonomik sorunlar ve zorlukların halkın ihtiyaçlarına uygun bir şekilde çözülmesi, piyasaların stabil tutulması, likiditenin kontrol edilmesi ve  bilgi tabanlı şirketler ve işletmelerin faaliyetlerinin desteklenmesi  İslami Şura Meclisinin ilgilenmesi gereken en önemli meselelerden sayılır.  Buna paralel olarak  göstergelerin ve 7'inci Kalkınma Planı çerçevesindeki makro planların  düzenlenmesi de  stratejik bir husustur. Bunun için   yasal süreçlere ve tam bir denetime tabi tutulan düzenlemeler ve titiz yöneticilere ihtiyaç duyulmaktadır. Bu alanda  uzman komisyonların  daha da aktifleşmesi  yeni meclisin önceliklerindendir. Bu komisyonlar  uzman kadroları ve uygulama alanındaki güçlerinden yararlanarak  uygun stratejiler geliştirerek İslami Şura Meclisinin  istihdam, endüstri, tarımcılık, ticaret, kültüre ve toplumsal meseleler hususundaki kararlarını iyi yönde etkileyebilir. Bu yılın da " Üretimin Atılımı " olarak adlandırılması ise  bu süreci hızlandırabilir.

Kuşkusuz  İslami Şura Meclisi    her hangi bir yapısı ile  sorunları anlamak ve kavramanın ortak bir mekanı olacaktır.  Sorunların anlaşılması ve kavranması ise yan yana geldiğinde İran milletinin gücü, gelişmesi ve çıkarlarının sağlanması yönünde  hareket sağlanacak ve baskılar ve tehditlere etkili bir yanıt verilecektir.

Tahran halkının temsilcisi  Direniş Cephesi Genel Sekreteri  Hüccetülislam Murtaza Agatahrani ise bu hususta şöyle diyor:"  11'inci meclis ve temsilcilerinin morali ve de yasalar ve kararların çıkarılması zarureti ve ihtiyaçlarından yola çıkarak  bu dönem meclisi de  kendi yasal görevlerine ve kişisel ve siyasi lobilerden sakınma hususuna vurgu yapacaktır. "

Burada kesin gözü ile bakılan husus ise  11'inci dönem İslami Şura Meclisinin en önemli önceliğinin halkın haklı taleplerine karşılık vermesidir. Bu yüzden genç yetenekler ve deneyimli isimlerine harmanlanması ile meydana gelen  yeni yasama döneminin    farklı kapasitelerinden ve yetkilerinden yararlanarak  ülkenin temel ihtiyaçları ve önceliklerine en iyi şekilde karşılık vermesi beklenmektedir.  Bu açıdan  İslam İnkılabı Lideri İmam Hamanei'nin mesajı da  bir yol haritası ve yol göstericidir.



Yeni yorum ekle