ABD'de ırkçı vahşet: Polis şüpheliyi boğarak öldürdü - VİDEO

Sa, 26/05/2020 - 23:01

ABD'nin Minneapolis kentinde polis, yüzüstü yere yatırdığı siyahi şüpheliyi, dakikalarca ensesine diziyle bastırarak nefessiz bıraktı. Polis kurbanın "Nefes alamıyorum" sözlerine ve çevredekilerin uyarılarına aldırış etmedi. Hastaneye kaldırılan adamın öldüğü açıklandı.

Welayet News - ABD’nin Minnesota eyaletinin Minneapolis kentinde elleri kelepçelenerek yüz üstü yere yatırılan siyahi bir kişi, polisin sert müdahalesi sonucu nefessiz kalarak öldü.

Euronews’te yer alan haberde, polise tepki gösteren vatandaşların olay anında kaydettiği görüntülere yer verildi. Videoda siyahi adamın polis aracının yanında yüz üstü yere yatırıldığı görülüyor. Beyaz bir polisin boynuna diziyle sert şekilde bastırdığı adam defalarca “Nefes alamıyorum” diyor. Siyahi adamın “Bunlar beni öldürecek” dediği de duyuluyor. Çevredekilerin “Zaten yakaladınız, en azından bırakın nefes alsın” ve “Onu şimdiye kadar arabaya koyabilirdiniz, size karşı koymuyor bile” tepkilerine rağmen polis işkenceye devam ediyor.

“Burnu kanıyor”, “Kendinden geçti”, “Onu boğuyorsunuz” ve “Nabzını kontrol edin” uyarılarına ise diğer polis “Uyuşturucu kullanmayın çocuklar” yanıtını veriyor. Adam bilincini kaybedip hareketsiz kalmasına rağmen boynuna bastırmaya devam eden polis, “Bundan keyif alıyorsun, vücut dilinden anlaşılıyor” diyen çevredekileri biber gazı sıkmakla tehdit ediyor.

Olay yerine çağrılan ambulansla hastaneye götürülen adamın vefat ettiği açıklandı.

Minneapolis Polis şubesinden yapılan açıklamada, güvenlik görevlilerinin ‘sahtecilik’ ihbarı üzerine olay yerine intikal ettiği bildirildi. Açıklamada, polislerin geldiği sırada aracında bulunan 40 yaşlarındaki adamın aracından çıktıktan sonra polislere direndiği öne sürüldü.

Öte yandan Minneapolis Polis şubesi ile FBI’ın olayla ilgili soruşturma başlattığı açıklandı.

ERIC GARNER’IN SON SÖZLERİ DE ‘NEFES ALAMIYORUM’ OLMUŞTU

17 Temmuz 2014’te de beyaz polisler, kaçak sigara sattığı iddiasıyla gözaltına almak istedikleri Eric Garner’ı öldürmüştü. Polislerin üzerine çullandığı ve boğazını sıktığı Garner’ın son sözleri “Nefes alamıyorum” olmuştu. Olayın görüntülerinin sosyal medyada yayılması üzerine ülkede geniş katılımla günlerce süren eylemler yapılmıştı.

Garner’ı öldüren polis hakkında ise takipsizlik kararı verilmişti.



Yeni yorum ekle