Facebook Filistin İçerikli Mesajlara Savaş Açtı

Sa, 26/05/2020 - 12:31

Sosyal medyadaki aktivistler, facebook adlı sosyal medya organının Filistin yanlısı hesaplara yönelik politikalarına ve bu tür hesapların çoğunu yayın ilkelerine aykırı davrandıkları gerekçesiyle kapatmasına karşı bir kampanya yürütüyor.

Welayet News - Kampanyaya destek veren aktivistlerin çoğu kendi hesaplarının geçmiş yıllarda Filistin davasıyla ve siyonist işgal rejiminin cinayetleriyle ilgili olarak yayınlamış oldukları içeriklerden dolayı kapatılmasını protesto etti.

Facebook, birtakım hesapların ve yayınların kapatılmasına yapılan itirazları reddetmiş bu yüzden o hesapların sahipleri alternatif hesaplar açmak zorunda kalmışlardı. Ancak facebook yönetimi bunlardan da tespit ettiklerini kapatmıştı.

Facebook'un bu tutumuna yönelik kampanyayı yürütenler twitter'de de "Facebook ırkçıdır" başlıklı bir hashtag oluşturarak bütün sosyal medya kullanıcılarının destek vermelerini istediler. Aynı şekilde muhtelif sosyal medya organlarında kampanya hesapları oluşturularak facebook'un taraflı tutumuna karşı mesajlar yayınlanması istendi. Kampanyaya büyük ilgi gösterilerek binlerce destek mesajı atıldığı belirtildi.

Bu kampanya şimdilik Arapça ağırlıklı olarak yürütülüyor. Ancak diğer dillerde de benzer kampanyalar yürütülmesi için örnek teşkil etmesi bekleniyor.
 
Filistin Enformasyon Merkezi



Yeni yorum ekle