İran'ın ikinci petrol tankeri Venezuela'ya ulaştı

Pt, 25/05/2020 - 20:30

Venezuela'ya petrol taşıyan ikinci İranlı petrol tankerinin de Venezuela'ya ulaştığı bildirildi.

Welayet News - 'Fortune' adlı İranlı petrol tankerinin ardından ikinci tanker 'Forest' da Bolivar donanması eşliğinde Venezuela'ya ulaştı. 

Sputnik'in aktardığına göre, Venezuela'ya gidecek toplam 5 tankerden kalan üçünün yolda olduğu biliniyor. Bu üç geminin isimleri 'Faxon', 'Petunia' ve 'Clavel'.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, dün Venezuela'ya akaryakıt taşıyan ülkesine ait petrol tankerlerine ABD'nin olası müdahalesinin Washington için sorunlara yol açacağı uyarısında bulunmuştu.

İran devlet televizyonunun konuyla ilgili haberinde, tankerlerin Atlas Okyanusu'nda Venezuela'ya doğru yola devam ettiği belirtilmişti.

İran'a ait tankerlerin toplam 1 milyon 53 bin varil akaryakıt taşıdığı kaydedilmişti.

Dünyanın en büyük petrol rezervlerine sahip ülkelerinden Venezuela, yaptırımlar ve ekonomik kriz nedeniyle petrol rafinerilerini etkin çalıştıramıyor. ABD'nin ağır yaptırımlar uyguladığı İran ise ürettiği petrolü satmakta zorlanıyor.

​Venezuella Dışişleri Bakanı Jorge Arreaza,14 Mayıs'ta Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ABD'nin Venezuela'ya benzin getiren gemileri taciz ettiğini belirterek, "Bu, uluslararası yasaların ve Venezuelalıların temel haklarının açık ihlalidir" ifadesini kullanmıştı.

Tahran, tankerlere müdahale edilmesi halinde misillemede bulunacağı uyarısında bulunurken Caracas yönetimi de ülkenin kara sularına ulaştığı andan itibaren ordunun tankerlere eskortluk edeceğini duyurmuştu.



Yeni yorum ekle