Yemen Ordusu: Suudi Koalisyonunu Uyardı

Pt, 25/05/2020 - 09:50

Yemen ordu sözcüsü, Suudi saldırgan koalisyonunu Yemen'e yönelik artırdığı saldırılara karşı uyardı.

Welayet News - Yemen Ordu Sözcüsü Yahya es-Seri, Pazar günü yaptığı açıklamada, mütecaviz koalisyonun Yemen'in çeşitli bölgelerine yönelik saldırılarını artmasının ciddi sonuçlar doğuracağını ifade etti.

Yahya es-Seri, yaptığı açıklamada, "Suudi savaş jetleri son birkaç saat içinde el-Cevf, Marib, Hacca ve Saada eyaletlerini 48 kez bombaladı." dedi.

Yemen Ordu Sözcüsü, Suudi saldırgan koalisyonunun Marib'in farklı bölgelerini 9 kez, el-Cevf'i 6 kez, Hacca'daki Haraz ve Abes'i 15 kez ve Saada'daki Meran, el-Malahit ve Bagim bölgelerini 18 kez bombaladığını ifade etti. Ayrıca saldırılar sırasında birçok Yemen vatandaşının şehit edildiği ve yaralandığı da belirtildi.

Suudi Arabistan, Yemen halkını kendi politikalarına teslim etmek ve Yemen'de bağımsız bir devlet oluşumunu engellemek amacıyla, Arap gerici rejimleriyle ittifak kurarak Mart 2015'ten bu yana Yemen'e yönelik yıkıcı bir savaş başlattı. Milyonlarca masum insanın kanını akıtarak, binlercesini kurban etti ve Yemen'in hayati altyapısını da büyük oranda yok etti.



Yeni yorum ekle