İmam Hamanei'nin Mesajları Tüm Dünyada Yankılandı

Ct, 23/05/2020 - 14:42

İmam Hamanei'nin dün Dünya Kudüs Günü münasebetiyle yaptığı konuşma uluslararası medyada büyük yankı yaptı.

Welayet News - Fransa haber ajansı geçtiği acil haberde,  İslam inkılabı rehberinin konuşmasından alıntı yaparak, ''Filistin'in özgürlüğü için mücadele, Fisebilillah cihad, İslami görevdir' cümlesine yer verdi.

Reuters haber ajansı da, İran İslam inkılabı rehberinin, İsrail'in Batı Asya bölgesinde kanser  tümörü olarak nitelemesi yaptığını belirterek, Filistin'in özgürlüğü ülküsünün gerçekleşmesi için, bu rejimle mücadele edilmesi gerektiğini ve Filistinlilerin de korsan rejim aleyhinde direniş ve kıyamlarını sürdürmelerini istediği cümlesine yer verdi.

Siyonist İsrail medyasından Jarusselam Post gazetesi de, İslam inkılabı rehberinin dünkü konuşmasına yer vererek, 'İran'da İslam inkılabı güneşinin doğmasının Filistin için mücadelede yeni bir dönemi beraberinde getirdiğini, siyonist İsrail'in işinin zorlaştığını ve daha zor olacağını ve  gelecekte çok daha zor olacağını' bildirdiği açıklamasını geçti.

İmamHamenei'nin dün Dünya Kudüs günü münasebetiyle yaptığı konuşma Rusya medyasında da yankı buldu. Rus medyasında İslam inkılabı rehberinin, ''ırkçı İsrail'in silinmesi, Müslümanların, Hristiyanların ve Yahudilerin kendileri için bir devlet seçecekleri anlamına geldiği''ne dair açıklamasına yer verildi.

İslam inkılabı rehberinin konuşması,  Çin, Almanya, Malezya, Lübnan, Filistin, Afganistan, Türkiye, Irak ve diğer ülkelerde de büyük yankı yaptı.



Yeni yorum ekle