Libya: Erdoğan rejiminin ülkemize karşı saldırganlığı devam ediyor

Ct, 23/05/2020 - 10:08

Libya Ulusal Ordusu Sözcüsü Mismari, Türkiye’nin Libya’ya silah sevkiyatına uygulanan uluslararası ambargoyu ihlal ettiğini iddia etti.

Welayet News - Libya Ulusal Ordusu Sözcüsü Ahmed el-Mismari, bugünkü basın toplantısında, “Türk halkının iyi niyetine rağmen Erdoğan rejimi, ülkemize karşı saldırganlığına devam ediyor. Libya’da barışçıl çözüm sürecinin gelişiminin garantörü olarak hizmet etmesi gereken uluslararası ambargoyu delen Türkiye tamamen aleni olarak ülkemize vatandaşlarımızı öldüren yüzlerce zırhlı araç, top, insansız hava aracı, ağır makineli tüfek ve diğer silahları ve ayrıca büyük miktarda mühimmat ve özel ekipman gönderiyor” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin Libya’ya gönderdiği silah türleriyle ilgili iddiada bulunan Mismari, “En az 8 adet Türk yapımı 107 mm T-107 çok namlulu roketatar, 10 saldırı maksatlı insansız hava aracı, yaklaşık 70 adet Kirpi ve Vuran zırhlı savaş aracı, 260’tan fazla Türk yapımı arazi aracı, 100’den fazla ağır makineli tüfek kullanılıyor” dedi.

Trablus’un güneyindeki çatışmalarda Libya Ulusal Ordusu’nun eline geçtiği iddia edilen Kirpi zırhlı araçlarından birinin kamera kayıtlarını sergileyen Mismari, “Video analiz ve kaydedicinin donatıldığı navigasyon sistemi, bu aracın radikal aşırılıkçıların tarafında çatışmalara katılmak üzere Türkiye’den Libya’ya geçtiği tüm yolu canlandırma fırsatını sağladı” diye konuştu.



Yeni yorum ekle